Droppet studier: Følges av 62.000 på YouTube

LYKKEN: – Nå lever jeg ut drømmen, men jeg har jobbet hardt, sier Cornelia Grimsmo.

LYKKEN: – Nå lever jeg ut drømmen, men jeg har jobbet hardt, sier Cornelia Grimsmo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter videregående var Cornelia Grimsmo (24) stresset og deprimert. Først da hun droppet veterinærplanen og fulgte intuisjonen, løsnet det.

DEL

Denne saken ble publisert første gang sommeren 2016.

Nå har 24-åringen fra Bærum base i Los Angeles, der hun jobber som modell, skuespiller og vegan-guru – pluss at hun har gitt ut en egen e-bok.

– Jeg blogger i hovedsak om positiv tenkning og å jobbe hardt for å nå et mål, men også om kosthold, veganisme, reise- og sunnhetstips, sier blogger, skuespiller og modell Cornelia Grimsmo, som nylig ga ut e-boken «How to Build Your Inner Home», som har nådd 1.000 nedlastinger. På YouTube har hun 62.000 følgere.

LES OGSÅ: Gjettum-gründer (25) tar nye hopp med sin hengekøye 

Sommer i Norge

I disse dager nyter Cornelia sommeren i Norge, og drar snart på et blogg-oppdrag i Sør-Afrika.

Nå går alt så bra, synes hun. Men det har ikke alltid vært sånn.

– Jeg måtte ta et valg for meg selv. Samfunnet forventer at hele livet skal være klart innen man er 30. Selv tok jeg realfag og skulle bli veterinær, men følte et press. Jeg var så deprimert at jeg nesten ikke orket å gå ut av rommet mitt. Heldigvis klarte jeg å følge intuisjonen og ikke alle andres forventninger, sier Grimsmo.

– For meg ble det mer risikabelt å ikke følge drømmen, enn å følge den.

Grimsmo har både tatt kveldskurs på Norsk skuespillerinstitutt og gått på skuespillerskole i LA og på Filippinene. Hun har aldri fokusert på ett karrierevalg, og tar også modelloppdrag, er skuespiller i musikkvideoer og reklamefilmer, i tillegg til å fotografere, filme, blogge og skrive.

 – Foreldre må ta inn over seg at nettet åpner for utrolig mange muligheter, sier Cornelia Grimsmo, som er glad foreldre og søsken heier på henne.

– Du må brenne

Karriererådgiver Mette Manus mener det er viktig å våge litt når man velger yrke.

– Arbeidsmarkedet endrer seg, og jobb gjennom sosiale medier vil vi se mer av. Det dukker også stadig opp nye yrker, som for eksempel bloggere – eller droneflygere, sier Manus.

– Det er viktig å ikke legge lokk på kreativiteten. Du må være klar over at enkelte valg krever veldig hardt arbeid, du må brenne for det. Vi må huske at mange skaper nye oppfinnelser eller egne nye nisjer ved å ta ut drømmen. Om ingen hadde fulgt den, hadde vi hverken hatt oppfinnere eller kunstnere, sier hun

Mat og livsstil

C

ornelia Grimsmo både mediterer og er vegan, det vil si at hun hverken spiser fisk, kjøtt eller meieriprodukter.

– Jeg skulle ønske noen fortalte meg om det da jeg var yngre. Nå ønsker jeg å spre budskapet om veganisme som jeg ble introdusert for i USA. Selv om det er omfattende, er det mye lettere enn jeg trodde. Og jeg er blitt glad i å lage mat.

– Hvor bevisst er du som et forbilde for unge?

– Jeg vet at jeg har stor påvirkningskraft, men prøver ikke å være noe jeg ikke er. Jeg fokuserer på mine sterke sider, positivitet og selvbevissthet, samtidig som jeg er åpen når jeg ikke har det bra, og jeg har respekt for dem som sliter. Selv stresset jeg veldig med hva jeg skulle gjøre i livet og gikk til psykolog. Det er fint å senke skuldrene og kjenne at noen lytter og forstår, sier Grimsmo.

– Alle har en historie og opplever dritt, det skal ikke være et hinder, men en drivkraft. Tenker du at du ikke klarer det, har du rett. Tenker du at du klarer det, har du også rett, sier Grimsmo.

Artikkeltags