Youness Mokhtar heter spilleren det er snakk om - en marokkansk landslagsspiller fra U20- og U23-nivå, som er født i Nederland.

27-åringen har tidligere spilt for PSVs U19-lag, PEC Zwolle og FC Twente i Nederland, Al-Nassr i Saudi-Arabia og Ankaragücü i Tyrkia. Siden januar har han vært klubbløs.

Stabæk tar et lite forbehold - NFF må godkjenne overgangen ettersom den skjer utenfor overgangsvinduet. Men Mokhtar har signert for Stabæk ut dette året.

– Jeg er veldig glad. Samtidig er dette er en stor lettelse, fordi jeg har vært uten klubb lenge nå. Fotballspillere vil alltid spille fotball, og være på banen. Jeg har ikke hatt noen klubb den siste tiden, så det er en ubeskrivelig følelse å kunne komme i gang igjen, sier Mokhtar til Budstikka.

Siden 1. april har det vært spekulert i hvilken spiller som skulle komme til Stabæk: Spiller fra europeisk toppklubb på vei til Stabæk

Vil dele av sin erfaring

Mokhtar forteller at han foretrekker å spille bak spissen eller på venstre ving.

– Hva er dine styrker?

– Jeg er god til å drible, har gode pasninger og skyter godt. Så jeg tror at med disse kvalitetene kan jeg bidra med mål og assist for dette Stabæk-laget, sier Mokhtar.

Dette bifalles av Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen.

– Vi får en teknisk spiller, med gode pasningsferdigheter, som vil passe godt inn i Stabæk, og som vil utfylle de spillerne vi allerede har i laget, sier Olsen til klubbens egne nettsider.

LES OGSÅ: Stabæk låner spiller fra engelsk Championship-klubb

Mokhtar tror også sin brede erfaringen fra forskjellige ligaer kan hjelpe de unge spillerne i Stabæk.

– Jeg har sett Stabæk på video. De spilte mandag, akkurat samtidig som jeg satt på flyet til Norge. Men selvsagt har jeg sett dem på video og lest om dem.

– Jeg har sett at det er et veldig ungt lag, og jeg vet at Stabæk gjerne satser ungt. Med min alder og erfaring fra forskjellige lag og ligaer tror jeg at jeg kan hjelpe de unge spillerne i klubben. Det vil passe for meg å bidra på den måten, sier Mokhtar.

– Kan du bli en leder for unge spillere?

– Ja, kanskje jeg kan hjelpe dem med å utvikle spillet deres. Jeg føler det er noe av ansvaret for en erfaren spiller, sier Mokhtar.

LES OGSÅ: Rusike ute i minst fire måneder