– Tusen takk. Jeg har nesten ikke ord, ropte 13-åringen fra scenen etter å ha småløpt opp til programlederen som årets vinner av MGPjr.

– Det er helt sykt, det er sinnssykt kult, sier William Høyem Ribe på telefon til Budstikka etter showet.

– Hvordan var opplevelsen av hele kvelden i Telenor Arena?

– Det var skikkelig gøy. Jeg bare koste meg med alle de fine finalistene. Det er en så sinnssykt bra gjeng, fortsetter han.

De to andre finalistene som kom til superfinalen var søskenparet Lisa og Tobias med sangen «Akkurat passe», som handler om når man egentlig er passe stor nok, og kompisene Elend og Liam med sangen «Parasitt», som handler om hvordan det føles å komme som fremmed til et nytt land.

– Hva tenkte du da du kom til superfinalen?

– Jeg tenkte bare at jeg hadde kommet sykt langt. Det er sykt stort, det kan ikke bli noe bedre, fastslår 13-åringen.

– Hva er planen videre nå?

– Jeg har lyst til å drive med musikk, men vi får se.

Gode og vonde tanker

William Høyem Ribes «Tusen tanker» handler om hvor vanskelig det kan være å få sove, når man har veldig mye å tenke på; både av gode og vonde tanker.

Selv om William forteller at han er nervøs, blant annet fordi han aldri har opptrådt foran et så stort publikum, gleder han seg minst like mye. I tillegg til prøvene, forbereder 13-åringen seg ved å synge låten flere ganger om dagen. Det er heller ikke mange uker siden William opptrådte med låten på Hosle skole – under korpsets årlige loppemarked.

– Hva føler du når du står på scenen?

– Jeg blir glad fordi det er veldig gøy. Jeg får en «boost» og masse energi.

Over 1000 sanger ble sendt inn til NRK i år – fra barn over hele Norge. 10 heldige vinnere fikk fremføre sin sang i Telenor Arena lørdag kveld.

– Utrolig stolte

På første rad i Telenor Arena satt William Høyem Ribes familie og heiet 13-åringen frem til seier.

– Det er helt fantastisk. Det er en stor drøm som går i oppfyllelse for William, så vi er bare utrolig stolte, sier mamma Camilla Høyem til Budstikka.

– Når skjønte du at dette kunne gå veien?

– Man må selvfølgelig ha troen, men jeg synes det var ti sterke finalister. Det var et nåløye å komme igjennom, og i hvert fall å vinne.

– Målet til William var å få synge sangen to ganger, så nå fikk han full pott, fortsetter hun.

Spilte Pinky

13-åringen fra Asker er allerede en erfaren gutt på scenen, til tross for sin unge alder. Han har spilt i musikaler, og i fjor sommer spilte William Høyem Ribe rollen som Pinky i Dyreparkens Sabeltann-show.

– Pinky har vært et forbilde siden jeg var liten, sa Asker-gutten til Budstikka i april i fjor.

Det unge talentet var også med i «Reisen til Julestjernen» på Bærum Kulturhus i 2019, musikalen «Annie» på Sandvika teater i 2020, og var med i «Chess» på Folketeateret som sønnen til Marion Ravn. Han ble også plukket ut til en gutterolle i Billy Elliot på Sandvika teater.