Skip to main content

Her møter Sara igjen NSB-helten Ulrika

REDNINGSKVINNEN: NSB-konduktør Ulrika Edin ante ugler i mosen allerede da Sara Vedeler (13) satte seg på toget, sammen med en hund, på Heggedal stasjon. Hun varslet pappa Thomas Vedeler, som er full av lovord om Edin i kjølvannet av hendelsen sist uke.
REDNINGSKVINNEN: NSB-konduktør Ulrika Edin ante ugler i mosen allerede da Sara Vedeler (13) satte seg på toget, sammen med en hund, på Heggedal stasjon. Hun varslet pappa Thomas Vedeler, som er full av lovord om Edin i kjølvannet av hendelsen sist uke.

Sara Vedeler (13) fant ut at hun skulle ta seg en tur på egen hånd og gikk to kilometer før hun satte seg på toget. Konduktør Ulrika Edin ante ugler i mosen og tok grep.

– Jeg stusset litt da Sara kom på toget i Heggedal, alene, og med en hund uten bånd. Da jeg spurte henne hvor hun skulle, var hun veldig reservert. Jeg forsto raskt at «dette vet ikke pappa», sier Ulrika Edin.

- Jeg skulle til Asker, svarer Sara, på spørsmål om hvor hun hadde tenkt seg.

Da hun satte seg på toget i Heggedal hadde hun allerede gått to kilometer alene fra hjemmet i Heggedal.

Den svenske konduktøren, som kjører Spikkestad-banen stort sett hver dag, fikk vite hva Saras pappa het og ringte ham fra toget.

– Har du en datter? Som heter Sara? I så fall er hun på mitt tog, sa Ulrika.

Skrev innlegg på Facebook

Da var pappa Thomas allerede ute for å lete etter datteren.

– Jeg holdt på i hagen, og Sara tuslet rundt sammen med hunden vår Aqua. Så skulle jeg kjøre storesøsteren til Sara, og da ringte kona og lurte på hvor Sara var, forteller Vedeler.

– Mens jeg kjørte rundt og lette, ringte konduktøren og spurte om jeg hadde en datter med Downs syndrom. Hun fortalte at hun sto på Asker stasjon med Sara, sier Thomas Vedeler.

Mens konduktør Ulrika og Sara ventet på Thomas, ble toget holdt tilbake på Asker stasjon.

– Når slike situasjoner oppstår må vi gjøre det slik. Mine kolleger ville gjort akkurat det samme, konstaterer Edin.

GOD KLEM: Sara Vedeler og Ulrika Edin møttes igjen på Asker stasjon tirsdag ettermiddag.
GOD KLEM: Sara Vedeler og Ulrika Edin møttes igjen på Asker stasjon tirsdag ettermiddag.

Thomas Vedeler ble så glad for hjelpen at han gikk sporenstreks til PC-en og skrev et langt innlegg på Facebook. Der roser han Ulrika Edin og NSB. Siden da er innlegget blitt spredt i raskt tempo på sosiale medier.

– Vi er alle flinke til å klage og syte når noe galt. Går det bra, sier vi aldri noe. Det Ulrika gjorde for oss synes jeg var så verdifullt at hun fortjener en klapp på skulderen, sier Thomas.

– Jeg er utrolig takknemlig for at noen registrerer at noe ikke stemmer og faktisk gjør noe, sier han.

Gjensyn på perrongen

Gjennom dagen har Ulrika Edin fått mange hyggelige hilsner fra kjente og kolleger - som mener det hun gjorde var veldig flott.

– Jeg gjorde bare det jeg ble fortalt her inne, sier Ulrika og banker hånden lett mot hjertet.

– Det tror jeg alle andre også ville gjort.

Men Facebook-skryt og takk er én ting. Å se hverandre i virkeligheten er noe ganske annet; tirsdag kveld fikk Sara og pappa Thomas møte redningskvinnen på perrongen på Asker stasjon. Da vanket det både klem og blomster til NSB-konduktøren.

– Alle trenger å få vite når de gjør en god jobb, og i dette tilfelle er det virkelig på sin plass, sier pappa Thomas.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.