Elg på møbeljakt måtte avlives

MÅTTE AVLIVES: Elgen skal ha vært på Vøyenenga over flere dager, og kom seg ikke ut av området den forvillet seg inn i torsdag. Viltnemnda besluttet av det beste var å avlive dyret.

MÅTTE AVLIVES: Elgen skal ha vært på Vøyenenga over flere dager, og kom seg ikke ut av området den forvillet seg inn i torsdag. Viltnemnda besluttet av det beste var å avlive dyret. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag formiddag meldte flere om en elg som tuslet rundt på Vøyenenga. Den måtte tilslutt bøte med livet.

DEL

Flere kontaktet politiet rundt lunsjtider torsdag om en elg som var på tur mellom bygg og veier på Vøyenenga.

– Den første meldingen vi fikk gikk på at den sto midt i veien på Gamle Ringeriksvei, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Magne Olsvoll.

Den ble også observert ved A-møbler og på området til Byggmax.

FOR FÅ DAGER SIDEN: Elg ga ville tilstander i skolegården 

Forsøkt haget vekk

Det ble brukt noe tid på å få lokalisert elgen ettersom den forflyttet seg rundt i området. Ved 13-tiden ble den funnet inne på området til Byggmax.

– Viltnemnda forsøkte da å jage den skogs igjen, men det viste seg å være et dyr som trakk tilbake og som har vært i området over flere dager, sier Olsvoll.

Viltnemnda bekrefter at det var et dyr som var vanskelig å få flyttet.

– Denne elgen har vært jegd vekk gjentatte ganger tidligere, men kommet tilbake, sier Bjørn Erik Pedersen, naturforvalter i Bærum kommune.

TIDLIGERE I VINTER: Frykter svane ble fisket opp og drept

Hadde flere skader

Ved 14-tiden ble det besluttet at elgen skulle avlives.

– Bakgrunnen for den avgjørelsen var at det ville vært umulig å jage elgen ut av området uten fare for folk i nærheten og trafikken. Hadde den blitt værende i området, ville den tilslutt havnet i en frontrute på en bil, sier Pedersen.

En nærmere sjekk av dyret etter at det ble skutt inne på området til Byggmax, bekreftet at det var en riktig avgjørelse.

– Den hadde en del kuttskader og en skade i kjeven. I tillegg var den ganske mager, opplyser Pedersen.

Nå blir elgen mat, men kommunen har ikke avgjort hvem som kan se frem til ferskt elgekjøtt.

Artikkeltags