Skip to main content

Gjerdet gir økt trygghet i Vollsveien

Pernille Tordrup Paulsen mener gjerdet Statens vegvesen har satt i Vollsveien, like ovenfor Granfoss, har ført til bedre trygghet for alle myke trafikanter som bruker veien.

FOTO: KARL BRAANAAS

Pernille Tordrup Paulsen (50) føler seg endelig trygg som syklist i Vollsveien. Hun håper flere steder også blir utbedret.

– Det er veldig bra her nå. En kjempestor forskjell i forhold til hvordan det var. Jeg har snakket med flere andre syklister som også er veldig fornøyde, sier Paulsen.

50-åringen sykler så å si daglig strekningen fra Jar til Lysaker. Da er Vollsveien det soleklart raskeste veivalget. Men absolutt ikke det som føles tryggest. Nå er veien blitt litt tryggere, etter at Statens vegvesen har utbedret et sted der fortauet nesten hadde sklidd ut helt.

Budstikka har i flere år skrevet om det ødelagte fortauet, som på den smaleste bare var drøye 60 centimeter bredt. I sommer var 91 år gamle Aage Runsjø bare et hårsbredd unna å velte utover skrenten i sin elektriske scooter

Da reagerte Statens vegvesen, som i mange omganger har unnskyldt seg med at det har vært vanskelig å utbedre her nederst i Vollsveien, ikke minst fordi de ikke klarte å bli enige med eieren av skrenten nedenfor fortauet.

Utbedring og nytt gjerde

– Statens vegvesen skal ha skryt for jobben de har gjort her. Ikke bare har de utbedret selve fortauet, det har også gjort svingen i forkant mer oversiktlig ved å sette opp et nytt gjerde ned mot Lysakerelven, sier syklist Pernille.

Hun er overbevist om at tiltak som dette vil føre til at flere velger sykkelen fremfor bilen, ikke minst til jobben.

– Det må føles trygt å sykle. Det gjør det i hvert fall her nå. Men det er mange andre steder i Vollsveien som er både trange og uoversiktlige. Spesielt litt lenger nede i veien her, forteller Pernille og peker i retning Lysaker.

Erik Skiaker Lykseth i Statens vegvesen synes det er hyggelig å få skryt fra syklistene som bruker Vollsveien. Han påpeker at veien kommer til å bli holdt under oppsikt for å se om det er flere steder som trenger utbedring.

– For det første kommer vi til å følge med der vi nå har utbedret. Men vi kommer også til å følge med på andre steder i Vollsveien hvor vi vet at det er trangt for både syklister og gående, sier Lykseth, som er ansvarlig for vedlikeholdet av fylkesveiene i Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.