Her er planene for nye Vollen

FREMTIDEN?: Slik kan Maudmuseet på Kustranda i Vollen bli, med grønn takterrasse. Ny bebyggelse på dagens parkeringsplass ses bak museet.

FREMTIDEN?: Slik kan Maudmuseet på Kustranda i Vollen bli, med grønn takterrasse. Ny bebyggelse på dagens parkeringsplass ses bak museet. Foto:

Maudmuseet på Kustranda og utviklingen av Vollen Marina skal behandles under ett i Asker kommune i løpet av våren.

DEL

I sitt planinitiativ skisserer Tandberg Eiendom hvordan de tenker seg bygget som skal huse polarskuta «Maud» når hun kommer hjem om et par år.

Museet er tegnet av Jarmund/Vigsnæs arkitekter, og er lagt på Kustranda nedenfor Vollen sentrum. Det blir bygget delvis inn i terrenget slik at taket går i flukt med terrenget til allmenn benyttelse som friområde.

Parkering flyttes fra parkeringsplassen inn i et underjordisk parkeringshus, og plassen frigjøres til ny bebyggelse i to etasjer med forretninger og servering på bakkeplan.

LES OGSÅ: Her skal polarskipet Maud ligge mens hun venter på museumsplass i Vollen

Badebrygge

Samtidig har Vollen Marina lagt frem en skisse for utvikling av sitt anlegg, med blant annet nytt badeanlegg ytterst på en promenadebrygge. Lagerhallene inne på brygga foreslås ombygget til mer publikumsvennlig bruk.

LES OGSÅ: «Maud» klar for vinter over vann

– Vi ønsker å åpne opp området og skape mer liv. Bryggene er i dag stengt for publikum, nå vil vi lage en promenade ut til en flytemolo som samtidig stenger for bølgene fra skipstrafikken. Der ute kan vi lage et badeanlegg med hoppe- og stupetårn, og en gjestehavn på innsiden, sier daglig leder i Vollen Marina, Morten Gjeruldsen.

LES OGSÅ: – Jeg er lykkelig – Maud ser sterk ut

Badeliv: Vollen Marina ønsker seg en flytende bølgebryter som kan brukes til badeanlegg på utsiden og gjestehavn på innsiden. ILLUSTRASJON: FROST ARKITEKTER

Badeliv: Vollen Marina ønsker seg en flytende bølgebryter som kan brukes til badeanlegg på utsiden og gjestehavn på innsiden. ILLUSTRASJON: FROST ARKITEKTER

Flere møteplasser

Både marinaens og Tandberg Eiendoms planer ble nylig presentert for kommunens plan- og næringsutvalg av kommuneplansjef Tor Arne Midtbø.

LES OGSÅ: 12 personer bor i båt hele vinteren i Vollen: – Nei, vi fryser ikke!

– Dette er spennende planer for stedsutvikling, næring og opplevelser, som stemmer bra med kommunens ønsker om å tilrettelegge for flere møteplasser og sentrumsfunksjoner. Men i stedet for to separate reguleringsplaner, ønsker kommunen én felles plan for dette området. Den vil trolig komme til behandling i løpet av våren, sier Midtbø.

LES OGSÅ: Vurderer å utvide sommersesongen for båt til Vollen

– Mye positivt

Planene til Tandberg Eiendom ble første gang presentert på årsmøtet i Vollen vel for snart to år siden.

– Vi kjenner disse planene godt, både vellet og historielaget var på et møte i kommunen sammen med grunneierne sist høst. Det er litt delte meninger om deler av prosjektene, men vi ser mye positivt ved fornyelse og et mer spennende Vollen sentrum, sier Knut Førsund, som er leder i Vollen Vel.

Artikkeltags