Skip to main content

Kronprinsen dykket etter plastsøppel

Kronprins Haakon dykker på Sjøstrand.

Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon maner til bedre vern av havene etter at han onsdag dykket etter marint søppel i Asker.

Kronprinsen gjennomførte dykket på Sjøstrand ved Bjerkås sammen med en representant for WWF Verdens naturfond. På under tre kvarter plukket de to dykkerne opp to store poser med plastavfall, skriver Kongehuset i en pressemelding (ekstern lenke).

Marin forsøpling, som øker i omfang, er bakgrunnen for at kronprins Haakon ble med WWF og marinbiolog Fredrik Myhre på dykk i Asker. 

– Jeg opplever at det er mange som er bevisst om problemet, sier kronprins Haakon i pressemeldingen.

– Folk rundt i hele landet har plukket mye plast på strendene, men det er fremdeles mye plast. Og vi må ta bedre vare på havene våre i fremtiden, sa kronprinsen.

Kronprins Haakon og marinbiolog Fredrik Myhre fra WWF på Sjøstrand onsdag.

Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

– Pant flasker

Fredrik Myhre fra WWF poengterte at alle kan gjøre litt for å redusere problemet med plastforsøpling, blant annet å resirkulere og kaste plast på riktig måte og pante alle flasker.

– Plast er et veldig tydelig tegn på problemene i havet. Både problemene med plast, men også forsuring av havene og temperaturøkning må tas tak i for å få havene i balanse, sier Myhre.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.