Skip to main content

Her feirer de sin første sankthans på over 40 år

Noen sekunders flamme fra spikkespon var feiringen for dette paret i et blomsterbed i Vollen. Carl Ludvig Kjelsen lurer på om det kan være Norges minste sankthansbål.

Foto: CARL LUDVIG KJELSEN

Herr og fru Playmo vært i familien Kjelsens eie siden 80-tallet. I år var første gang de fikk feire sankthans utendørs.

– I disse koronatider, med forbud mot bålbrenning og hva det nå er, syntes jeg det måtte være lov å ha det litt kos i miniatyr, sier Vollen-mannen Carl Ludvig Kjelsen.

De to Playmo-figurene tilhørte en gang i tiden barna i familien, som kom til Vollen i 1989 – da den yngste i barneflokken var 10 år.

– De har aldri opplevd en sankthansaften som den i år, forteller Kjelsen.

Utsikt fra bedet

Han gjorde opp minibålet i blomsterbedet ved bruk av spikkespon og flis fra snekkerboden.

– De skal se halvveis forelsket ut, men det tok ikke mange sekunder før bålet slukket. Og de fikk nyte utsikten i blomsterbedet de sto i, forteller Kjelsen. 

(artikkelen fortsetter under videoen)

Etter den korte feiringen, bar det tilbake til skuffen for Duplo-paret. 

Selv dro Kjelsen og kona ned på Sjøstrand for å bade, og endte med det å gjøre det de fleste andre i Asker og Bærum også gjorde. Sol og varme både i lufta og vannet skapte stemning og en flott sommerkveld, selv om bålene manglet.

– Vanligvis er vi i Vollen når det er bålbrenning, men det fikk man ikke så mye ut av i år, forteller Kjelsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.