Skip to main content

Dykket etter søppel – fant smykker og sølvtøy

Monica Taanevig skulle dykke etter søppel. I stedet fant hun en pose med noe som viste seg å være gammelt tyvgods.
Monica Taanevig skulle dykke etter søppel. I stedet fant hun en pose med noe som viste seg å være gammelt tyvgods.
Foto: PRIVAT

– Vi skjønte fort at det var tyvegods som var blitt dumpet, sier Monica Taanevig om posen hun fant i havnebassenget i Vollen.

– Det var veldig spesielt, sier Monica Taanevig, styreleder i Vollen dykkerklubb.

Tirsdag var hun og en dykkekollega i sving ved havnebassenget i Vollen. De var på jakt etter søppel, etter forespørsel fra TV2, som skulle brukes i en scene i dramaserien «kjære landsmenn».

– Da kom vi over denne posen. Den var stor og tung og lignet ikke en vanlig søppelpose. Da ble jeg nysgjerrig, sier hun.

Da dykkerne etterpå tømte ut innholdet på bryggen, ramlet det ut både smykker og sølvtøy.

– Vi skjønte jo fort at det var noe tyvegods som var blitt dumpet, sier Taanevig.

Det var VG som først skrev om funnet.

– Vi finner veldig mye rart når vi er ute og plukker søppel, sier Monica Taanevig, men tyvegods er sjelden vare.

– Vi finner veldig mye rart når vi er ute og plukker søppel, sier Monica Taanevig, men tyvegods er sjelden vare.

FOTO: PRIVAT

Skolebevis og smykker

I posen lå også et gammelt skolebevis. Slik fant de frem til eier av skatten, Chloe Ingebrigtsen. I forkant avklarte dykkerne med politiet, at de kunne levere ut funnet.

– Jeg ble ganske satt ut da dykkerne tok kontakt, og trodde først det var en spøk, men så dukket bildet av skolebeviset opp. Da tenkte jeg «shit- dette er ekte».

Hun forteller at tingene forsvant etter et innbrudd i foreldrenes hus på Borgen i Asker i desember 2012.

Ingebrigtsen hadde akkurat vært og hentet tingene da Budstikka tok kontakt fredag kveld. I posen var det både bunad sølv og smykker.

– Noe er i overraskende god stand, mens noe har fått hard medfart. Men bare å få det hjem er en helt utrolig følelse, sier Ingebrigtsen.

– Noe har jeg fått da jeg var yngre, mens noe er fra ferier. Alt har affeksjonsverdi for meg. Å se dem igjen … det trodde jeg aldri skulle skje, sier hun.

– Jeg vil gjerne bare si at jeg er utrolig takknemlig for at dykkerne tok kontakt.

Flatskjermer og bildekk

Det er ikke første gang Taanevig plukker søppel på havbunnen. Høsten 2020 dro dykkerne opp over 10 tonn med søppel fra fjordbunnen langs Askerkysten på bare to uker. Blant fangsten den gang var både bil- og båtbatterier, bildekk og strømkabler.

– Vi finner veldig mye rart når vi er ute og plukker søppel. Jeg har kolleger som har funnet både flatskjermer, toaletter og store butikkskilt, men det er veldig sjelden vi finner tyvegods, sier Taanevig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.