Blåmalt Rema-fasade vekker harme

BLÅ VEGG: Rema 1000 i Vollen fikk nylig malt inngangspartiet blått. Det har fått Vollen-folk til å fyre løs i debatten.

BLÅ VEGG: Rema 1000 i Vollen fikk nylig malt inngangspartiet blått. Det har fått Vollen-folk til å fyre løs i debatten. Foto:

Rema 1000s inngangsparti i Vollen er malt blått. Det skaper voldsomt engasjement blant stedets innbyggere.

DEL

På Vollen Vels Facebook-side får både Rema og gårdeier Jens Evensen Eiendom kritikk etter at butikkens inngangsparti nylig skiftet farge, fra lys grått til blått. Butikken holder til i forretningsgården på hjørnet av Arnestadveien/Slemmestadveien.

«Estetisk feilskjær av dimensjoner», skriver en debattant.

«Det er ikke pent og passer ikke noe særlig bra i Vollen», skriver en annen.

– Skrikende og stygt

Flere er opptatt av at «sørlandsidyllen» i Vollen ødelegges:

«Idyllen er avhengig av at noen har vett til å ta vare på denne vakre, hvite og gamle bebyggelsen, mener jeg, heter det i et innlegg.

En annen Facebook-bruker skriver:

«Særdeles skrikende og stygt, med høy harryfaktor. La oss beholde Vollens «sørlandsidyll» for alle som bor her og besøker oss.»

Andre gir imidlertid tommel opp for blåfargen og mener Rema 1000 må få profilere seg.

LES MER:

Nå er polarskuta «Maud» hjemme i Vollen

Frykt for mer trafikk – Asker må droppe boligprosjekter 

Gårdeier: – Forfriskende

Jens Evensen Eiendom opplyser til Budstikka at fargeendringen er et resultat av ønske om profilering.

– Vi ønsker å profilere Rema, og Rema ønsker å profilere seg selv. I bunn og grunn handler det om å øke oppslutningen om butikken og hindre handelslekkasje til Slemmestad, Heggedal og Asker sentrum. Da trengs best mulig vilkår, sier Jens Evensen junior, daglig leder i Jens Evensen Eiendom.

Han synes det er flott med engasjementet blant folk:

– Folk må selvsagt få mene noe. De ville vært synd med likegyldighet. Selv synes jeg blåfargen er forfriskende, sier Jens Evensen junior.

Pål Kristensen er Rema 1000s regiondirektør og skriver i en e-post:

– Dette var et tiltak fra gårdeier med et ønske om å gjøre nærbutikken mer synlig fra veien. Endring av fasaden er gjort i beste mening. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og tar alle tilbakemeldinger fra våre kunder på alvor.

– Hele bygget noe annet

Vollens velleder Knut Førsund har notert seg debatten på vellets Facebook-side. Førsund synes det er flott at folk bryr seg om hjemstedet sitt.

– Engasjement er hyggelig og bra. Men om dette til syvende og sist er noen sak for andre enn eiendomseier og leietager, er jeg ikke sikker på. Det ville i så fall vært rart om det var det, synes jeg. Det er tross alt en liten del av bygget som er malt blått. Problemstillingen hadde selvsagt vært en annen om hele bygget hadde fått blå som ny farge, sier Førsund, legger til:

– Meg bekjent er man ikke avhengig av kommunens velsignelse for litt malearbeid. I dette tilfellet handler det vel om profilering.

Rema 1000 har ikke besvart Budstikkas henvendelser.

Artikkeltags