Sparket kona tre ganger i hodet

AKTOR: Politiadvokat Børge Enoksen ba retten om å dømme tiltalte til 30 dagers fengsel med to dagers trekk etter varetekt.

AKTOR: Politiadvokat Børge Enoksen ba retten om å dømme tiltalte til 30 dagers fengsel med to dagers trekk etter varetekt. Foto:

I sterk alkoholrus sparket 41-åringen kona i hodet og skrittet. I retten forklarte mannen hendelsen med frustrasjon på grunn av arbeidsløshet.

DEL

Politiet ble tilkalt til adressen i Asker kommune en sen søndagskveld i februar 2016.

I retten nylig forklarte familiefaren, som sto tiltalt for kroppskrenkelse, at han hadde en tung periode i livet på den tiden da angrepet på kona skjedde. 41-åringen var ifølge sin egen forklaring svært frustrert på grunn av arbeidsløshet.

Den aktuelle kvelden hadde han sittet et sted i huset og drukket mye vin. Utpå kvelden oppsøkte han de andre i familien og ble etter hvert veldig aggressiv. Dette førte til at ett av barna ringte politiet først én gang, og siden én gang til da barnet mente det hastet å få hjelp.

LES OGSÅ: Dømt for leksevold mot førsteklassing

– Skremmende

FORSVARER: Advokat Peder Morset ba om frifinnelse av sin 41 år gamle klient.

FORSVARER: Advokat Peder Morset ba om frifinnelse av sin 41 år gamle klient.

Ifølge dommen skal den barbeinte mannen ha sparket kona tre ganger i tinningen og en gang i skrittet mens hun satt i en sofa. Sparkene var heldigvis ikke så harde at de etterlot synlige skader. Retten fant etter å ha hørt forklaringer mannen skyldig i dette.

Det var også et tema i retten om 41-åringen hadde forsøkt å sparke en sønn, men dette benektet alle i familien. Men at han hadde opptrådt hensynsløst og hadde krenket de andres fred mente retten hadde skjedd. Mannen skal ha løftet et glassbord og funnet frem en elektrisk hekksaks mens han var full og sint.

– Disse handlingene var både plagsomme og skremmende for kona og sønnen, og krenket deres fred, heter det i dommen.

LES OGSÅ: Står i kø for familie-terapi

Mannen ble dømt til 30 dagers fengsel, halvparten som betinget. Straffen var da satt ned fordi saken er blitt gammel.

Nå har 41-åringen fått seg jobb igjen, og retten har tenkt på at soning av en kort straff kan skje i ferien slik at han ikke mister jobben på grunn av et fengselsopphold.

Artikkeltags