Skip to main content

Stenger avkjøringen til Vøyenenga fra E16-rundkjøring

ÅPNER NESTE UKE: Den nye lokalveien fra Lommedalskrysset til Vøyenenga åpner 24. oktober. I mellomtiden blir det omkjøring for de som skal kjøre av til Vøyenenga fra E16.

Den neste uken vil arbeidene med å ferdigstille ny lokalvei fra Lommedalskrysset til Vøyenenga pågå for fullt.

Det er i forbindelse med dette arbeidet at avkjøringen til Vøyenenga fra rundkjøringen på E16 stenges fra onsdag 17. oktober.

Det blir dermed skiltet omkjøring til Vøyenenga for de som skal dit den neste uken.

– Entreprenøren må ha tid til å utføre arbeidene med komplettering av vegen. Dette skjer ved at avkjøringen stenges en uke før den nye vegen til Vøyenenga via Lommedalskrysset åpner, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Statens vegvesen opplyser at det finnes to omkjøringsmuligheter. Disse er enten ved å kjøre E16 videre opp til Økri og følge skiltingen, eller å benytte det midlertidige ombygde krysset på Emma Hjort/Åses vei.

– Ved omkjøring om Emma Hjort/Åses vei benyttes gamle E16 med kjøring om Hamangtunnelen, opplyser Vegvesenet.

Kortvarig støy

Det har lenge vært klart at rundkjøringen på E16 på Vøyenenga skal fjernes. Dette vil gi bedre flyt på E16, i tillegg til en mer trafikksikker adkomst via den nye lokalveien fra Lommedalskrysset til Vøyenenga som åpner 24. oktober.

I forbindelse med Milepæl for nye E16 – endelig klart for tunnelåpning for knappe to uker siden, opplyste byggeleder Tom Heldal Larsen dette:

– I løpet av et par uker starter vi arbeidet med å ta bort rundkjøringen på Vøyenenga, slik at vi kan få på plass det nye lokalveinettet. Da blir det litt støy igjen i området, men ikke så mye som beboerne i området har opplevd tidligere.

LES OGSÅ: Stenger to tunneler i ett år

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.