Skip to main content

Etterlyser vitner etter drapsforsøk på Vøyenenga

MÅTTE FORHANDLE: Mannen som truet en kvinne med kniv på Vøyenenga fredag, ble pågrepet etter flere timer med forhandlinger. Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Politet tror flere kan ha fått med seg viktig informasjon og observasjoner i forbindelse med en voldshendelse på Vøyenenga fredag sist uke.

Klokken 07.16 fredag rykket politiet ut til Vøyenenga med store ressurser etter melding om Knivmann pågrepet etter å ha gått ut i elv.

Mannen flyktet til bredden av Sandvikselva etter hendelsen, ikke langt fra Kirkerudbakken, og politiet fikk pågrepet mannen først i 12.30-tiden etter flere timer med forhandlinger.

Nå ønsker politiet å komme i kontakt med flere vitner som kan sitte på viktige opplysninger.

– Vi har kodet denne saken som forsøk på drap, og ønsker å komme i kontakt med flere vitner, sier politioverbetjent Marianne Langdal i Oslo politidistrikt.

Hun forteller at den pågrepne mannen, som er i slutten av 30-årene, ble varetektsfengslet i fire uker mandag. Den fornærmede kvinnen er i begynnelsen av 20-årene og slapp unna hendelsen uten alvorlige skader.

– De har en relasjon mellom seg, og den pågrepne mannen er en kjenning av politiet fra tidligere, bekrefter Langdal.

Satt på kvinnen på E16

Politioverbetjenten opplyser at de to skal ha møttes ved Esso-stasjonen ved Kirkerudbakken tidlig på morgenen fredag. Derfra skal de ha gått sammen mot Vøyenengtunet der Kiwi-butikken ligger.

– Der har det eskalert mellom dem. Han skal ha overfalt henne inne på tunet, vippet henne over gjerdet mot E16 og satt seg oppå henne i veien, forteller Langdal.

Politiet er interessert i tips og informasjon som kan være til nytt for saken fra hele denne strekningen.

– Det skal blant annet ha hopet seg opp med biler på E16 på grunn av dette. Vi har et vitne som har stått et stykke bak i denne køen, men tror det finnes flere som har sett noe av dette. Blant annet har kvinnen fortalt at det skal ha vært en traktor eller hjullaster som muligens har stått langt fremme i køen som skal ha hatt førsteradsutsikt.

Langdal ber vitner som har observert noe som kan være interessant for politiet, om å ringe 98905795.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.