SMAK av portvin

Fredag 8. desember kl.19:00
Bærum Kulturhus
Sandvika, BærumÅpne kart
kart
Å smake portvin er som å smake på historien. Frithjof Nicolaysen, med formell bakgrunn som mikrobiolog, har arbeidet med vin i nesten hele sitt voksne liv. Gjennom sitt mangeårige virke som kvalitetssjef i Vinmonopolet og senere Arcus med ansvar for de innkjøpte kvaliteter, har han satt markante spor i det norske og internasjonale vinlandskap. Hans viktige fanesak er den objektive sensorikk. Den sensoriske analyse er en objektiv smaksanalyse der mennesker brukes som analyseintrumenter i vurdering av vin og brennevin gjennom syns-, lukte- og smakssansen. Frithjof Nicolaysen er i dag Norges fremste autoritet på vinproduksjon og vinkjemi, og han har publisert mange artikler innen området. I tillegg til sin faglige tyngde er han kjent som livsnyter så vel som mat- og vinentusiast. I 1998 ble han tildelt hederstittelen Conseiller d’Honneur av Commanderie de Bordeaux for stor innsatsvilje, glede og entusiasme i vinens tjeneste. Frithjof Nicolaysen ble i 2005 valgt til president i European Federation of Wine and Spirits Importers and Distributors. Han er norsk representant i spiritsEurope og norsk teknisk ekspert i OIV, Den Internasjonale Vinorganisasjonen med sete i Paris. Varighet: 2 timer Les mer og kjøp billetter her: http://baerumkulturhus.no/smak-av-portvin