Skip to main content

VM-sølv til Espen Andersen

Espen Andersen (27) fra Gullhaug fikk VM-sølv på lagsprinten i kombinert søndag.

Espen Andersen (27) fra Gullhaug fikk VM-sølv på lagsprinten i kombinert søndag.

Foto: KNUT BJERKE

Kombinertløperen fra Gullhaug gikk sammen med Jarl Magnus Riiber inn til VM-sølv i lagsprinten søndag.

Etter hopprennet tidligere søndag, ledet Japan så vidt foran Østerrike og med 32 sekunder ned til Norge på tredjeplass.

Espen Andersen fra Gullhaug og Lommedalen og Jarl Magnus Riiber fra Oslo gjorde jobben på sine fem sprintetapper hver, og avanserte opp til andreplass. Østerrike var suverene og tok VM-gullet.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi gikk for gullet i dag, men de var sterke foran der. Det var et fortjent gull til Østerrike, de var bedre enn oss, sa Andersen til NRK etter løpet, før han måtte haste videre til premieseremoni.

Andersen har hatt en tung sesong der de sportslige resultatene har uteblitt. 27-åringen innrømmer at det har tæret på motivasjonen.

– Jeg var knapt topp 15 i Norge i januar, og begynte nesten å telle på knappene på om man skulle fortsette med dette. Men jeg ville gi dette en skikkelig sjanse, og er veldig fornøyd med sølv, sier kombinertløperen til NRK igjen etter premieseremonien. 

Tidligere i VM i tyske Oberstdorf tok Jens Lurås Oftebro fra Jardar IL en individuell bronse i sin debut i senior-VM.

Lurås Oftebro var også med på laget som tok gull noen dager senere i lagkonkurransen. Espen Andersen var ikke med på laget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.