Skip to main content

Viste mestertakter i comeback

Lucas Braathen kjørte seg opp tolv plasser under søndagens storslalåmrenn.

Lucas Braathen kjørte seg opp tolv plasser under søndagens storslalåmrenn.

Foto: Knut Bjerke

Lucas Braathen og Rasmus Windingstad fra Bærums Skiklub kjørte seg opp til topp-ti-plasseringer i andreomgang under verdenscupåpningen.

– Jeg har fortsatt ting å hente, men med tanke på at dette var første forsøk på et lite comeback her, er jeg veldig fornøyd, sa Braathen til NRK etter å ha blitt nummer syv i søndagens storslalåmrenn i Sölden.

Braathen skadet seg stygt i Adelboden i januar, og etter nærmere ti måneders opptrening var han tilbake på startstreken da alpinistene åpnet årets verdenscupsesong i Østerrike.

– Det er litt rørende, altså, for å være helt ærlig. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente av meg selv, jeg har jo ingen erfaring med dette. Å komme tilbake og ikke ha en dag som er helt håpløs er en seier i seg selv, sa han til NRK etter rennet.

Etter førsteomgang lå han på 19. plass, men i andreomgang viste 21-åringen mestertakter da han kjørte seg opp tolv plasser. Til slutt var han 72 hundredeler bak vinneren, sveitsiske Marco Odermatt.

– Aldri sett Rasmus bedre

Også Braathens klubbkamerat Rasmus Windingstad imponerte i andreomgang, idet han klatret fra 22. til 10. plass.

– Det var så solid fra start til slutt. Nydelig timing, han var tøff og god, og tok den risikoen som behøvdes. Vi har nesten aldri sett Rasmus bedre, sa NRK-ekspert Lars Elton Myhre etter 28-åringens finaleomgang.

Atle Lie McGrath har også kjempet seg tilbake etter skadeproblemer, men han kjørte ut i førsteomgang. 

Lommedalens Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på 24. plass, mens Aleksander Aamodt Kilde sto over verdenscupåpningen.

Kvinnenes verdenscupåpning gikk av stabelen lørdag. Mina Fürst Holtmann fra Bærums Skiklub ble nummer 29 i Sölden, mens Kristin Lysdahl fra Asker ikke kom videre til finaleomgangen. Amerikanske Mikaela Shiffrin vant.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.