Skip to main content

Verdens beste: – Kjærligheten blomstrer og livet smiler

Aleksander Aamodt Kilde har gode dager, selv om han driver en knallhard rehabilitering av kneet. Årsaken er kjæresten Mikaela Shiffrin.

Aleksander Aamodt Kilde har gode dager, selv om han driver en knallhard rehabilitering av kneet. Årsaken er kjæresten Mikaela Shiffrin. 

Foto: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Aleksander Aamodt Kilde (28) gjennomfører en knallhard rehabilitering etter kneskaden. Da hjelper det at kjærligheten blomstrer. 

Nylig avslørte alpinisten selv, via sin Instagram-konto, at han var blitt kjæreste med toppalpinisten Mikaela Shiffrin (26). Amerikaneren er en av verdens beste alpinister, og har blant annet vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger. Der slår hun kjæresten Aleksander Aamodt Kilde ned i støvlene. Han har bare vunnet én gang. 

– Forholdet til Mikaela har jo så vidt begynt. Vi chattet i fem måneder og vi har datet offisielt i cirka én måned. Det er en tidlig fase, men man er forelsket og livet smiler. Det er god stemning, gliser Aamodt Kilde til Budstikka. Vi møtte han på et pressemøte fredag.

Langdistanseforhold

Han legger ikke skjul på at det å ha en verdensstjerne fra den andre siden av Atlanterhavet som kjæreste, har sine utfordringer.

– Det er jo ikke så mye man får gjort og vært sammen når hun bor i Aspen, Colorado, og jeg bor i Østerrike. Men jeg skal over en tur til henne i juli, så det blir bra, og jeg gleder meg. Men det blir et langdistanseforhold, smiler han.

– Vi er begge idrettsutøvere med mange av de samme målene, så vi skal i hvert fall ikke stå i veien for hverandre, sier bæringen.

Han sier at de to har tiden til hjelp. 

– Det er mange år der vi kan nyte den tilværelsen vi har, sier han. 

Utelukker ikke USA

Han kjøpte seg for ikke lenge siden en enebolig på Jar i Bærum. Den har han for tiden leid ut på langtidsutleie. Nå bor han i Østerrike.

– Jeg kjøpte det huset på Jar litt spontant. Det er jo på Jar jeg drømmen om å bli gammel. 

– Så får jeg heller godsnakke litt med Mikaela om jeg skal få henne til Jar og Bærum. Jeg tror det må en god del overtaling om jeg skal få til det, ler Aleksander Aamodt Kilde.

– Hva med deg? Kan du flytte til USA?

– Jeg er åpen for å flytte litt på meg. Selv om det er langt frem i tid, så utelukker jeg ikke det. Jeg har allerede familie i Colorado. Broren min er gift med en fra Denver. Jeg skal ikke utelukke at det blir Aspen en gang, smiler Aamodt Kilde.

 – Du er 28 år. Har du begynte å tenke på barn?

– Haha. Jeg har tenkt til å kjøre på ski til jeg er 35 år. Og jeg har ikke planer om å få barn så lenge jeg kjører på ski, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Han driver for tiden med en opptrening etter en korsbåndskade han fikk i januar i år. Rehabiliteringen går bra.

– Men jeg må skynde meg langsomt. Er jeg heldig, så rekker jeg sesongstarten i Sölden, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.