Skip to main content

Verdens beste er tilbake: – Fantastisk

Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalen herjer i verdenscupen.
Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalen herjer i verdenscupen.
Foto: AP Photo/Luciano Bisi

Aleksander Aamodt Kilde vant sin fjerde seier i verdenscupen denne vinteren. 

– Det var en fantastisk runde. Jeg tok nok risiko og det gikk i fallinjen hele veien. Det gikk etter planen i dag, sier Aamodt Kilde til Viaplay etter Super G-rennet i Bormio.

I 2019/2020 vant han verdenscupen. I januar 2021 røk han korsbåndet. Men denne sesongen har han slått tilbake så det dundrer. 

Alpinisten fra Lommedalen sto med tre seire før onsdagens Super-G i Italia. Og nok en gang klinte han til. 

Kilde leverte et kjempeløp og var klart raskest. To østerrikere hadde også god fart i traseen, men verken Raphael Haase, 72 hundredeler bak, eller Vincent Kriechmayr (+0,85) greide å hamle opp med Kilde. 

Supercomeback

Dermed kunne nordmannen innkassere sin fjerde verdenscupseier for sesongen og sin tiende for karrieren. Seieren er hans tredje strake super-G-seier hittil denne sesongen. Han har i tillegg vunnet ett utforrenn.

Kilde har én seier i Bormio fra før, og den kom i super-G i romjulen 2019. Fartsspesialisten har altså hatt en kanonstart i comebacket etter sist sesongs kneskade.

Adrian Smiseth Sejersted satte utfor fra startnummer 19, men havnet tidlig bakpå og greide ikke å hente igjen det tapte i bunnen. Han ender et stykke ned på resultatlisten, 3,38 sekunder bak landsmann Kilde. Stabæk-alpinisten ble til slutt nummer 42.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.