Skip to main content

– Var med å starte det norske alpineventyret

Finn Christian Jagge beskrives som en av de store pionerene i norsk alpinsport. Onsdag ettermiddag kom nyheten om hans bortgang, bare 54 år gammel.

Finn Christian Jagge beskrives som en av de store pionerene i norsk alpinsport. Onsdag ettermiddag kom nyheten om hans bortgang, bare 54 år gammel.

Foto: ULF HANSEN

Både skipresidenten og sportssjef i alpint sier Finn Christian Jagge var en av de store pionérene i alpinsporten. 

Onsdag ettermiddag kom nyheten om at den folkekjære alpinisten Finn Christian Jagge er død, bare 54 år gammel. 

– Det er helt uvirkelig og utrolig trist. At en så ung person forsvinner så raskt fra oss er helt ubeskrivelig, forteller skipresident Erik Røste til Budstikka. 

Han fikk først nyheten om dødsfallet i ettermiddag. 

– Han var en person som alltid var i godt humør og en god bidragsyter til personene rundt seg. I dag går mine tanker ut til hans kone, barn og nærmeste familie. Dette er utrolig trist, konstaterer han. 

En pioner

Røste mener Bærums-alpinisten er en av hovedgrunnene til at Norge er der de er i dag i alpint.

– Finn Christian var med å starte det norske alpineventyret, som nå har vart i 30 år. Sammen med Ole Kristian Furuseth og Atle Skårdal var de pionérene for norsk alpint, sier Røste. 

Også sportssjef i alpint Claus Johann Røste fra Lommedalen minnes «Finken» som en av de store i norsk alpint. 

– Jeg har mange minner av han. På alpinsiden er han sentral i den første perioden Norge hevder seg ordentlig internasjonalt da han tok OL-gullet i Albertville i 1992. Han og Ole Kristian Furuseth var banebrytere for Alpin-Norge. «Finken» var en sterk bidragsyter til at vi er den alpinnasjonen vi er i dag, forteller Ryste.

– Et forbilde

Lommedals-mannen var selv trener i Bærums skiklubb mens «Finken» var utøver. 

– Mens han var aktiv utøver stilte han opp med Finken Cup i Holmenkollen, som var et populært og kjært showrenn. Han stilte alltid opp og var en god ambassadør og et forbilde for de unge løperne, konstaterer sportssjefen.

Røste var selv langrennsløper på OL-laget til Norge under lekene i Albertville i 1992, hvor Finn Christian Jagge tok gull i slalåm. 

– Jeg opplever at alpinmiljøet beskriver han som en som aldri ga opp. Uansett hvor vanskelig det måtte være. Det førte til at han fikk de resultatene han fikk og ble den utøveren han er kjent som i dag, forklarer skipresidenten. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.