Skip to main content

Tok stort steg mot sammenlagtseier i verdenscupen

Tiril Eckhoff har et strålende utgangspunkt før verdenscupen skal avgjøres i morgendagens jaktstart.

Tiril Eckhoff har et strålende utgangspunkt før verdenscupen skal avgjøres i morgendagens jaktstart. 

Foto: Lise Åserud

Med kun ett løp igjen av sesongen, er Tiril Eckhoff kun åtte poeng bak i kampen om verdenscupen. 

Med et godt resultat i dagens sprint kunne Tiril Eckhoff knappe inn på verdenscupledelsen til Dorothea Wierer, og Fossum-jenta skuffet ikke og endte på en sterk tredjeplass under sprinten i Kontiolahti i Finland.

Verdenscupleder Wierer slet i de finske skoger og endte på en skuffende 19.-plass. Dermed er Eckhoff åtte poeng bak italieneren i sammendraget før lørdagens jaktstart, som er Fossum-jentas siste mulighet til å ta sammenlagtseieren i verdenscupen. 

Tøffe forhold

Sprinten var preget av veldig vanskelige forhold, med tett snøvær og vanskelige vindforhold var det flere som slet på standplass. 

Det samme gjaldt Eckhoff, som bommet to ganger, men gikk raskt i sporet og gikk fra både konkurrentene Wierer og svenske Hanna Öberg, som kun lå to poeng bak henne i sammendraget før start. Øberg endte til slutt på 28. plass. 

Den andre Fossum-løperen, Ingrid Landmark Tandrevold skjøt én bom på liggende og endte til slutt på 9. plass, 52 sekunder bak Herrmann. 

Tett duell

Dermed skal det hele avgjøres i morgendagens jaktstart, sesongens siste renn i den individuelle verdenscupen. Eckhoff vil gå ut 32 sekunder bak Denise Herrmann og 47 sekunder foran Dorothea Wierer. 

Dersom Eckhoff kommer blant de tre beste i jaktstarten, må Wierer ende på plassen bak Fossum-jenta, for å ikke ødelegge gullfesten til Eckhoff. Dermed er det Wierer som må ta kraftig igjen på Fossum-jenta under jaktstarten, dersom hun skal kunne forsvare ledelsen i verdenscupen sammenlagt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.