Skip to main content

Tjente soleklart mest av skistjernene

Aleksander Aamodt Kilde tok syv verdenscupseire, to OL-medaljer og vant utfor-cupen i vinter.

Aleksander Aamodt Kilde tok syv verdenscupseire, to OL-medaljer og vant utfor-cupen i vinter.

Foto: AP Photo/Alessandro Trovati

Aleksander Aamodt Kilde gikk fra skademareritt til drømmecomeback. Han tjente soleklart mest av våre skistjerner. 

– Jeg er absolutt fornøyd. Jeg har aldri hatt noe fokus på penger, men det er jo et resultat av at det har gått bra, sier superalpinisten fra Lommedalen.

Comebacket etter korsbåndsskade ble ellevilt for 29-åringen. Han tok hele syv verdenscupseire denne sesongen. For innsatsen i verdenscuprennene kjørte han inn 468.900 sveitserfranc. Det tilsvarer 4.416.166 norsk kroner. Kjæresten Mikaela Shiffrin tjente også gode premiepenger. Hun kjørte inn 3.831.554 norske kroner.   

– Det er moro at man kan leve av idretten og vel så det. Jeg er glad, stolt og heldig som kan drive med det jeg elsker og tjene godt på det, sier Aamodt Kilde som samtidig minner om at karrieren er kort. 

Brøt barrierer

Nå oppholder han seg på Kvitfjell. Konkurransesesongen er over og 22. april er siste skidag. Deretter blir det en velfortjent ferie. 

– Det har vært en helt fantastisk sesong og gått over all forventning. Det er utrolig gøy og inspirerende å se at man kan komme tilbake etter en sånn skade og være på et slikt nivå. 

Målet var å være klar til OL, men Aamodt Kilde var i knallslag lenge før det. I OL brøt han også en barriere og tok sine første mesterskapsmedaljer. 

Premiepengene fra suksess-sesongen ser ikke ut til å brenne i lommene på alpinisten fra Lommedalen. Han avslører i alle fall ingen planer om at han skal unne seg noe ekstra.

– Jeg har det generelt bra. Jeg kan ta meg en middag med familie og venner og en ferie på et sted hvor det er fint og rolig. Å ha mulighet til å gjøre en del ting, gjør at jeg føler meg privilegert. 

Hedda Østberg Amundsen tjente 1.885 kroner i verdenscupen i vinter. Her fra sprinten i Drammen.

Hedda Østberg Amundsen tjente 1.885 kroner i verdenscupen i vinter. Her fra sprinten i Drammen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Hedda tjente 1.885

I den andre enden av listen over inntjente premiepenger, er Hedda Østberg Amundsen. Skiløperen fra Asker har tjent 200 sveitserfranc, eller 1.885 kroner på vinterens verdenscuprenn. 

– Det er bedre enn ingenting, kommenterer Østberg Amundsen og fortsetter:

– Målet er å få gått mer verdenscup. Litt premiepenger hjelper alltid for satsingen, konstaterer Østberg Amundsen. Nylig kjøpte bolig i Asker sammen med kjæresten og skiløper Erland Kvisle og 23-åringen konstaterer smilende at da kommer alt godt med.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.