Skip to main content

Tiril Eckhoff tangerte rekord

Tiril Eckhoff tok rekord etter seieren i Nove Mesto fredag.

Tiril Eckhoff tok rekord etter seieren i Nove Mesto fredag. 

Foto: Manzoni/IBU

Fossums Tiril Eckhoff (30) vant sin sjette strake sprintseier fredag. Med det er hun den norske kvinnen med flest verdenscupseire.

– Jeg blir litt ekstra glad i dag. Jeg må bare unnskylde for at jeg gjør det litt kjedelig for dem som sitter hjemme, men jeg er veldig fornøyd. Jeg har aldri hatt en så god sesong før, så jeg er veldig glad og kjempetakknemlig, sier Eckhoff i et intervju vist på NRK etter rennet.

Fredag tok årets VM-dronning nemlig sin ellevte seier denne sesongen. Fossum-løperen tangerer dermed Tora Bergers rekord som den norske kvinnen med flest seire i en verdenscupsesong. Berger satte rekorden i 2013. Svenske Magdalena Forsberg har rekorden for antall seire i en sesong, med 14. Det skjedde for 20 år siden.

Om Eckhoff vinner resten av rennene, stopper hun på 15 seire.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men er veldig glad for at jeg klarer å gå gode skirenn. I år er jeg skikkelig giret på å avslutte sesongen med stil, sier Eckhoff, som leder verdenscupen med 113 poeng på Marte Olsbu Røiseland.

Tidenes raskeste

Fredag gikk Fossum-løperen som vanlig raskt i sporet. På tross av en bom på stående skyting – etter feilfri liggende – vant hun 6,1 sekunder foran tyske Denise Herrmann.

Ifølge TV2 er Eckhoffs tid, på 18:11:1, det raskeste en kvinne har gått i en sprint. 

– Jeg kjempet alt jeg kunne for å gå fort og skyte raskt på standplass. Der var jeg veldig god i dag, sa Eckhoff.

30-åringen innrømmer at hun føler noe press, men opplever at hun har taklet det greit denne sesongen.

– Jeg kjenner litt på negative tanker, jeg gjør det. Spesielt de tankene rundt at jeg kan mislykkes. Men det er bare noe man må takle, og i år synes jeg at jeg har vært veldig god til å takle de negative tankene, og bare prøve å gå så fort jeg kan.

Lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold endte på 17. plass fredag, etter to bom på siste skyting.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.