Skip to main content

Tiril Eckhoff suveren: – Noe av det råeste vi har sett

Tiril Eckhoff, her fra jaktstarten i Kontiolahti i desember, feide konkurrentene av banen under sprinten i Oberhof fredag.

Tiril Eckhoff, her fra jaktstarten i Kontiolahti i desember, feide konkurrentene av banen under sprinten i Oberhof fredag.

Foto: Manzoni/IBU

Fossum-løper Tiril Eckhoff knuste motstanden under fredagens skiskytingsprint. Sturla Holm Lægreid sikret tredjeplass hos herrene.

Raskest i sporet. Best på standplass. Og suveren verdenscupseier.

Slik var fredagen for Tiril Eckhoff (30) da hun feide over motstanden i skiskyttersprinten i tyske Oberhof. Til slutt var hun 29,6 sekunder foran svenske Hanna Öberg, som også hun hadde ti treff.

– Det er noe av det råeste vi har sett, sa skiskytingekspert Ola Lunde fra kommentatorbuen da Eckhoff gikk.

– Det er helt fantastisk å gjennomføre slik hun gjør, hun virker så rolig og har så bra kontroll på standplass. Hun bruker litt tid, men det er imponerende.

En etter en kom de senere startende i mål. Ingen var altså ingen i nærheten av Eckhoff.

– For å være helt ærlig er jeg veldig fornøyd med rennet. Å skyte uten bom her i Oberhof har aldri skjedd i min karriere, sa en blid Tiril Eckhoff til NRK etter sitt renn.

– Det var en kamp, det er skikkelig løst der ute. Jeg er bare veldig fornøyd med skytingen. Jeg tok meg tid og traff alle blinkene. Jeg har aldri vunnet i Oberhof før.

– For et løp!

Eckhoff startet med ti treff på liggende skyting, før hun gikk fra samtlige i sporet. Ved passering ved 4,5 kilometer var Eckhoff 14 sekunder foran tsjekkiske Markéta Davidová, som til da ledet ved det tidspunktet.

Og Eckhoff fulgte opp med å treffe alle skudd på stående også.

– For et løp! Imponerende, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith om Eckhoff.

Tandrevold skuffet

Eckhoffs lagkamerat fra Fossum, Ingrid Landmark Tandrevold, ligger i skrivende stund på 71. plass. Hun gikk i mål drøyt tre minutter og 22 sekunder bak lagvenninnen.

– Nå er jeg skuffet. Det er lenge siden jeg har vært så skuffet som jeg er nå. Jeg følte jeg gjorde alt feil, sa Tandrevold i et intervju på NRK.

Hun forklarer at hun lot en dårlig start på liggende skyting påvirke resten av rennet. 

– Jeg dro med meg det inn på stående skyting. Jeg fikk den resultattanken og stresse i hodet i stedet for å fokusere på det jeg skulle, sa Tandrevold.

Tredjeplass for Holm Lægreid

– Første del av sesongen har vært helt ubeskrivelig. Jeg har hatt en drømmestart, sa Sturla Holm Lægreid til NRK før skiskytingssprinten fredag.

Og Bærums Skiklub-utøveren fulgte opp den gode sesongåpningen og prestasjonene før jul, under det første rennet i 2021. Ti av ti blinker gikk rett ned, og 23-åringen gikk også fort i sporet. Til slutt endte han på tredjeplass, 21.6 sekunder bak vinneren Johannes Thingnes Bø. Sistnevntes bror, Tarjei Bø, tok andreplassen.

– 2021 kan bli Sturlas store år! Dette var veldig bra, jublet NRKs Andreas Stabrun Smith etter Holm Lægreids andre skyting.

Holm Lægreid selv var riktig fornøyd med sin pallplass.

– Jeg var litt nervøs må jeg si. Jeg har ikke hatt samme trygghet etter juleferien. Det kjennes godt å starte med 10 treff, og det er en god inngang på den perioden vi er i nå, sier Holm Lægreid til NRK.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.