Skip to main content

Tiril Eckhoff: – Jeg tror jeg fortsetter

Tiril Eckhoff og kong Harald i Holmenkollen denne helgen. To seire på to dager i Kollen har ført til at Eckhoff får tittelen «tidenes beste kvinnelige skiskytter».

Tiril Eckhoff og kong Harald i Holmenkollen denne helgen. To seire på to dager i Kollen har ført til at Eckhoff får tittelen «tidenes beste kvinnelige skiskytter». 

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det har vært en begivenhetsrik helg for Fossum-løper Tiril Eckhoff. Nå åpner hun for å forlenge karrieren. 

Skiskytter Tiril Eckhoff meldte søndag at hun høyst trolig kommer til å forlenge karrieren.

– Jeg tror jeg kommer til å fortsette. Det er noen få ting jeg ikke har oppnådd i karrieren, sa Eckhoff til NRK etter å ha blitt nummer 13 under søndagens verdenscupavslutning i Holmenkollen.

– Jeg har en god plan videre, så får vi se hva som skjer. Jeg har en drøm å runde 30 verdenscupseiere, så får vi se om jeg klarer det, fortsatte hun.

Allerede historisk

Eckhoff måtte tåle flere bomskudd på den avsluttende fellesstarten søndag, som ble vunnet av franske Justine Braisaz-Bouchet. Eckhoff vant derimot både fredagens sprint og lørdagens jaktstart.

Sistnevnte førsteplass var karrierens 29. verdenscuptriumf for 31-åringen. Det betyr at hun gikk forbi Tora Berger som Norges mestvinnende kvinnelige skiskytter gjennom alle tider i verdenscupen.

På spørsmål om hun på sikt også kan hamle opp med svenske Magdalena Forsbergs rekord på 42 verdenscupseiere, var ikke Eckhoff direkte avvisende.

– Men da må jeg nok i så fall ha en ny sesong som den jeg hadde i fjor, smilte hun til NRK.

Hele 13 av seirene hennes kom nemlig da hun vant verdenscupen i 2020/2021-sesongen. I år ble Eckhoff nummer elleve i verdenscupen.

Fikk utmerkelse

Etter lørdagens seier fikk Fossum-løperen hilse på kong Harald.

– Hei, gratulerer, det var flott, sa kongen til Eckhoff.

Senere samme dag kunngjorde Skiforeningen at de gir henne Holmenkollmedaljen.

– Holmenkollmedaljen går til fire utøvere i tre grener, som gjennom mange år har gitt oss store idrettsøyeblikk, sier Skiforeningens styreleder Stian Berger Røsland i en melding.

Tiril Eckhoff får utmerkelsen sammen med landslagsvenninne og verdenscupvinner Marte Olsbu Røiseland, langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo og kombinerthelten fra årets OL, Jørgen Graabak.

I begrunnelsen trekker utmerkelseskomiteen blant annet frem Eckhoffs evne til å slå tilbake:

"Tiril Eckhoff er en dedikert, følelsesladet og ærlig utøver, som åpent har snakket om medgang og motgang i sin karriere. Hun har en unik evne til å komme tilbake etter en tung sesong eller periode," skriver de.

Ingrid Landmark Tandrevold var lenge med i tetkampen under søndagens verdenscupavslutning, men hun ble til slutt nummer seks.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.