Skip to main content

Tandrevold på sjetteplass i sesongavslutningen

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer seks i Holmenkollen søndag.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer seks i Holmenkollen søndag.

Foto: LISE ÅSERUD/NTB scanpix

Ingrid Landmark Tandrevold var med i tetkampen frem til siste skyting, men endte til slutt på sjetteplass i Holmenkollen.

Med fullt hus på den siste stående skytingen kunne Fossum-jenta gått til topps under kvinnenes fellesstart i Holmenkollen, men med en bom forsvant vinnersjansene. 

Tandrevold ble nummer seks.

– Jeg er veldig fornøyd med å få blomster på hjemmebane, så kommer jeg nok til å irritere meg over sisteskuddet helt frem til neste sesong. Jeg ble for ivrig, sa Tandrevold til NRK etter løpet.

– Jeg skal i alle fall prøve å treffe på sisteskuddene på alle treninger fremover. For min del kan jeg konkludere med at det er fellesstart som er favorittdistansen min, sa hun videre.

Franske Justine Braisaz-Bouchet fikk ned alle fem blinkene på den siste skytingen og vant løpet. Tyske Franziska Preuß gikk best i kobbelet av løpere som jaget pallplassene og ble nummer to, mens verdenscupvinner Marte Olsbu Røiseland knep tredjeplassen.

Drømmer om 30 verdenscupseiere

Tiril Eckhoff ble tidenes mestvinnende norske kvinnelige skiskytter etter å ha vunnet lørdagens renn, men endte som nummer 13 på søndag etter å ha pådratt seg fire strafferunder. Hun endte 57,1 sekunder bak vinneren.

– Nå er jeg utslitt, så det var deilig å komme i mål. Jeg er kjempefornøyd med siste stående, bortsett fra det et slitt fra start til mål. Det er tungt når du havner bakpå, sa hun til NRK etter løpet.

– Jeg har en god plan videre, så får vi se hva som skjer. Jeg har en drøm å runde 30 verdenscupseiere, så får vi se om jeg klarer det, sa hun.

Eckhoff ble nummer elleve i verdenscupen, Tandrevold ble nummer 15.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.