Skip to main content

Suverene Tiril Eckhoff vant igjen

Tiril Eckhoff vant sesongens sjette individuelle verdenscuprenn søndag.

Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Hun er nærmest ustoppelig denne sesongen. Verdenscupleder Tiril Eckhoff knuste konkurrentene i søndagens jaktstart. 

Under onsdagens sprint gikk hun inn til suverent beste tid etter feilfri skyting i Rupholding, og startet søndagens jaktstart et drøyt halvminutt foran svenske Hanna Öberg. 

Vaiet med flagg

Etter kun én bom på 20 skudd vant en overlegen Eckhoff med litt under minuttet på slovakiske Paulína Fialková. Allerede på andre skyting hadde Eckhoff seg en luke etter å ha fylt blinkene, og halvveis i rennet var hun nesten minuttet foran Paulína Fialková fra Slovakia og Sveriges Hanna Öberg. Seieren var aldri truet, og på oppløpet tok hun seg tid til å hente et norsk flagg og vaiet til de fremmøtte på stadion. 

– På siste stående er det så kick, når alle står å heier på deg. Det er så digg. Jeg fikk ingenting gratis, men kunne kose meg på siste runden og være litt klisjé med det norske flagget på oppløpet, sier Eckhoff til NRK etter løpet.

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith sparte ikke på kruttet underveis i rennet, og hyllet verdenscuplederen som en ener. 

– Verdens beste Tiril Eckhoff. Hun stiller seg opp og gjør dette som ingen andre gjør. Det er fantastisk levert igjen.

Suveren leder

Lagvenninne i Fossum, Ingrid Landmark Tandrevold, ble nummer 14 etter tre bom. Svenske Öberg ble nummer tre.

Eckhoff leder verdenscupen sammenlagt 42 poeng foran italienske Dorothea Wierer. Fossum-utøveren tok sesongens første seier under jaktstarten i Hochfilzen, før hun forsynte seg med en trippelseier i ruskeværet i franske Annecy. Onsdag vant hun sprinten i Rupholding.

Ingrid Landmark Tandrevold skyves ned på en fjerdeplass sammenlagt, etter Öbergs tredjeplass søndag. Allerede fredag skal skiskytterne i aksjon igjen, i slovenske Pokljuka. 

  • Født: 21. mai 1990
  • Skiskytter fra Jar, konkurrerer for Fossum IF.
  • OL-gull i mix-stafett 2014, OL-sølv i mix-stafett 2018, OL-bronse i stafett 2014, OL-bronse i fellesstart 2014 og 2018. Ble tildelt Sølvstikka 2014. 
  • Søsteren til de tidligere skiskytterne Stian og Kaja Eckhoff. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.