Skip to main content

Stian Eckhoff: – Halvard var tvers igjennom en ålreit fyr

Stian Eckhoff serverte kake på Beitostølen da Halvard Hanevold fylte 35 år. – Han var tvers igjennom en ålreit fyr, minnes Eckhoff.

Foto: EVA GROVEN

Tidligere landslagskollega Stian Eckhoff husker Halvard Hanevold som ankeret i laget. 

– Jeg ble helt satt ut, sier Eckhoff om da han fikk vite om Hanevolds bortgang.

Sammen var de to på landslaget i skiskyting i en årrekke. Men også etter at de begge ga seg som aktive, holdt de sporadisk kontakt.

– Det er noen år siden vi snakket sammen sist. Vi traff hverandre litt da jeg var landslagstrener og Halvard kommenterte for NRK. Men da snakket vi strengt tatt om andre ting enn idretten, sier Eckhoff.

Reflektert

Han husker Halvard Hanevold som ankeret i landslaget. 

– Han hadde med seg en historie når det gjaldt arbeidsmoral. Han var også den som var reflektert og holdt laget samlet. Det er ikke tilfeldig at Halvard var tillitsvalgt, sier Eckhoff.

– Han var tvers igjennom en ålreit fyr, minnes Eckhoff.

Gjelland: – Helt forferdelig

Tidligere skiskytter, Egil Gjelland, var på OL-laget sammen med Hanevold som tok gull på stafetten i Salt Lake City i 2002. Han reagerer med sjokk og vantro over Hanevolds dødsfall.

– Det er bare grusomt. Helt forferdelig. En mann på 49 år som skulle bli 50 i desember, sier en tydelig preget Gjelland.

Han var på landslaget gjennom mange sesonger med Hanevold, og minner en meget god venn og lagkamerat.

– Han var en fantastisk person og en kjempegod lagkamerat. Han sto opp for alle og gjorde en innsats både for norsk skiskyting og hele sirkuset rundt. Han ga seg ikke på noe, minnes Gjelland og fortsetter:

– Når jeg tenker på Halvard, så er det kun positivt. Alle episoder jeg minnes med han, er gode og med masse humør.

Nå sender han sine varmeste tanker til den etterlatte familien.

– Når man får en sånn melding, så tenker man på familien som sitter igjen med kone og to barn. Det er bare trist, kommenterer den tidligere skiskytteren som nå er landslagstrener for Tsjekkia.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.