Skip to main content

Skryter hemningsløst av McGrath: – Det beste er at han har mer å gå på

Atle Lie McGrath tok førsteplassen i de to siste slalåmrennene denne sesongen. Hans tidligere trener tror dette kan være starten på noe stort.
Atle Lie McGrath tok førsteplassen i de to siste slalåmrennene denne sesongen. Hans tidligere trener tror dette kan være starten på noe stort.
Foto: AP Photo/Marco Trovati

Martin Budal i Bærums Skiklub hyller sin tidligere elev Atle Lie McGrath etter søndagens verdenscupseier.

Søndag kjørte Atle Lie McGrath ned til seier i verdenscupavslutningen i franske Meribel. Det var den andre strake slalåmtriumfen for Bærums Skiklub-utøveren.

– Atle imponerer meg stort for tiden, og han er kommet opp på et utrolig høyt nivå. Det beste er at jeg synes det ser ut som om han har mer å gå på, så han kan bli virkelig god fremover, skryter Martin Budal, daglig leder i Bærums Skiklub Alpint.

– Utrolig dedikert

Budal har vært McGraths trener, og han sier at de tidlig skjønte at 21-åringen kom til å nå langt da de trente ham på Dønski videregående skole.

– Han hadde noen ekstreme kvaliteter og kom seg inn i europacupen allerede da. Av alle jeg har trent, har han vist en helt egen måte å lære på. Han er spesielt dyktig når det kommer til å oppfatte hva som må til for å forbedre seg. Der skiller han seg fra de fleste andre, sier Budal.

Martin Budal, daglig leder i Bærums Skiklub Alpint, skryter hemningsløst av sin tidligere elev Atle Lie McGrath etter at sistnevnte tok sin andre verdenscupseier søndag.

Martin Budal, daglig leder i Bærums Skiklub Alpint, skryter hemningsløst av sin tidligere elev Atle Lie McGrath etter at sistnevnte tok sin andre verdenscupseier søndag.

Foto: Joakim S. Enger

Han har fortsatt tett kontakt med sin tidligere elev, og stiller stadig opp om det er noe, som da søndagens seierherre brakk tommelen på nyttårsaften. Noen dager senere ble McGrath operert, og da tok det ikke lang tid før det tikket inn en melding på Budals mobil.

– Han spurte om vi kunne ta noen økter i Kirkerudbakken. Det var pissregn og forferdelige forhold, men han ville ut for å passe på at han beholdt godfølelsen på skiene, før han fortsatte med barmarkstrening, humrer Budal.

– Det sier noe om hvor utrolig dedikert han er. Det er en av Atles styrker ved siden av at han har en egen evne til å få ut sitt beste, legger han til.

Enig med eksperten

I målområdet etter søndagens seier rådet Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt den ferske vinneren til å etablere seg i slalåm fremfor å satse for hardt på fartsdisiplinene.

– Du sier du vil kjøre fart, men hold deg til slalåm noen år til. Gi Henrik og Lucas kamp om kula, for du kan bli en serievinner, sa Aamodt, som selv tok sine første VM-gull i slalåm og storslalåm i japanske Morioka i 1993.

Budal er enig med Aamodt.

– Den siste tiden har Atle posisjonert seg veldig godt for neste år. Han har kjørt seg inn i førstepulje i slalåm, og for å kunne ta det neste steget og etablere seg i toppen og kjempe om seieren i hvert renn, må man være der. Da starter man tidlig, og det er ofte da forholdene er best, begrunner Budal.

Han er sikker på at McGrath uansett kommer til å ta det rette valget.

– Atle er en veldig smart utøver som er god til å ta egne vurderinger, så jeg tror han har en bra plan på det, sier Budal.

Tror på mange gode år

McGraths nære venn og klubbkamerat Lucas Braathen ledet etter første omgang i Meribel, men måtte ta til takke med 11. plass etter en svak finaleomgang. Etterpå sa McGrath at han gjerne skulle hatt med seg kompisen på pallen.

– De er naturligvis konkurrenter og tenker først og fremst på seg selv, det må man gjøre for å nå dit de har nådd. Men etter et renn ser man at de unner hverandre suksessen, og det sier noe om hvor ydmyke de er, sier Budal.

– De deler mange av de samme erfaringene, og de bruker hverandre mye på trening. Vi kan se frem til mange gode år med de to, legger han til.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.