Skip to main content

Sesongstarten i skiskyting er avlyst

Tiril Eckhoff fra Fossum og de andre skiskytterne må finne seg noe annet å gjøre neste helg. Sesongstarten i skiskyting er avlyst. 

Foto: Sondre Eriksen Hensema/ Norges Skiskytterforbund

Først ble sesongstarten i skiskyting flyttet fra Sjusjøen til Trysil. Så ble den avlyst.

– Sesongstarten er svært viktig for Skiskytter-Norge. Derfor er det med tungt hjerte at vi nå velger å avlyse årets arrangement, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik ifølge en pressemelding.

– Det har vært lagt ned en enorm innsats fra alle ledd for å få på plass en alternativ løsning, men i lys av de siste retningslinjene fra nasjonalt hold, mener vi ikke det er forsvarlig å arrangere dette arrangementet nå, fortsetter Djupvik.

– Dugnad

Dermed må Fossum- og landslagsløperne Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold finne på noe annet å gjøre neste helg.

– Alle involverte har vært svært løsningsorienterte og imøtekommende. Nå er likevel fokuset å bidra i dugnaden for å forhindre ytterligere smittespredning både lokalt og nasjonalt. Folks helse vil alltid komme i første rekke for oss, forteller Djupvik.

Verdenscupen i skiskyting skal etter planen åpne med renn i finske Kontiolahti siste helgen helgen i november, og avsluttes i Holmenkollen i midten av mars. VM er planlagt i slovenske Pokljuka 9. til 21. februar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.