Skip to main content

Sesongen ryker for Sejersted etter skrekkfall

Adrian Smiseth Sejersted ble fraktet bort med helikopter etter et fall i Wengen, og fløyet rett til sykehuset.

Foto: AP Photo/Marco Tacca

Adrian Smiseth Sejersted falt stygt under fredagens renn i Wengen. En skade i skulderen setter han ut av spill resten av sesongen.

25 år gamle Adrian Smiseth Sejersted fra Bærum hadde kun kjørt 20 sekunder av utfordelen i kombinasjonskonkurransen, da han mistet balansen og falt stygt. 

Sejersted ble liggende for behandling fra mannskapet i bakken, før han ble fraktet vekk fra bakken i helikopter. Alpinisten ble undersøkt på sykehuset i Interlaken. Under en MR-undersøkelse er det oppdaget en seneskade i brystmuskelen. Sesongen er dermed over for landslagsalpinisten.

– Adrian har pådratt seg en seneskade i området der brystet er festet mot skulderen. Dette gjør at sesongen er over for ham. Adrian er selvfølgelig svært lei seg nå, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss i en pressemelding.

Adrian Smiseth Sejersted (25), her under en trening i Kitzbühel, falt stygt under et renn i Wengen fredag formiddag. 

FOTO: SVERRE M. SEJERSTED

Mye skader

Sejersted, som kjører for Stabæk IF, har flere ganger tidligere vært ute med skader – blant annet grunnet benbrudd og røket korsbånd. I 2012 brakk han benet 17 år gammel. I samme situasjon røk menisken. To år senere røk korsbåndet og to menisker,. 2017 røk både korsbånd og menisk under trening. 

I et intervju med Budstikka i 2018 snakket Sejersted om hvor utsatt man er som utforkjører: 

– Spesielt utfor er krevende. Det er ikke slik at man kan være uheldig eller udyktig en dag, skade seg, og så trene igjen rett etter. Ofte må du vente lenge før du kan prøve deg igjen, men det er en del av sporten. Det skal være tøft. Det skal ikke være godt å tryne i over 100 kilometer i timen. Flere av oss yngre fartskjørerne har hatt korsbåndskader. 

Søsteren hans, Lotte, la opp vinteren 2017 26 år gammel, etter flere stygge skader – deriblant to korsbåndskader.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.