Skip to main content

Sesongen over for Braathen - Lie McGrath mister flere uker

Lucas Braathen falt stygt i målområdet i Adelboden fredag.

Lucas Braathen falt stygt i målområdet i Adelboden fredag.

Foto: AP Photo/Marco Tacca

Lucas Braathen måtte på båre etter storslalåmrennet fredag. Nå er det klart at han må operere. Også Atle Lie Mcgrath er lenge ute.

20 åringen gamle Braathen mistet balansen idet han passerte den siste porten før målstreken under andreomgang av det klassiske rennet i Adelboden. Bærums Skiklub-utøveren fikk en ordentlig vridning i det ene kneet, den venstre skien falt av, og Braathen smalt først hodet, så ryggen ned i snøen.

Fredag kveld ble det klart at sesongen er over.

– Braathen har pådratt seg en sideleddbåndskade på innsiden av kneet som trenger operasjon. Vi skal få han hjem for endelig vurdering, men sesongen er over. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade ligger normalt på mellom 6 og 9 måneder, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss i en pressemelding.

Dermed ryker VM 8. februar for Braathen.

Bærums Skiklub-utøveren forsøkte å reise seg for egen maskin i målområdet, men hadde tydelige smerter, og ble etter hvert fraktet fra målområdet på båre.

Strauss sier til NRK at skaden ikke er så komplisert, men trenger rehabilitering.

Lucas Braathen ble fraktet ut på båre etter smellen i Adelboden. Det er foreløpig uvisst hva skadeomfanget er.

Lucas Braathen ble fraktet ut på båre etter smellen i Adelboden. Det er foreløpig uvisst hva skadeomfanget er.

Fabrice COFFRINI / AFP

Aleksander Aamodt Kilde kjørte som første startende etter Braathen. Han løp raskt bort til stortalentet, som var i ferd med å bli lagt på båren, da han kom i mål.

– Det er helt jævlig. Du kommer i mål, og jeg oppfatter ikke det i begynnelsen. Så snur jeg meg og ser at han ligger på båre. Det var antiklimaks, for å si det sånn, sier Aamodt Kilde til TV 2.

– Dette så ikke pent ut. Vi får krysse fingrene, men han har i hvert fall det beste apparatet rundt seg, sa TV 2s ekspertkommentator Christopher Frankum umiddelbart etter fallet.

Lie McGrath ute i flere uker

Også Braathens gode venn og Bærums Skiklub-kollega Atle Lie McGrath falt fredag. I første omgang hektet han, og skled inn i beskyttelsesnettet. Strauss sier i pressemeldingen at også Lie McGrath må belage seg på lang tid på sidelinjen.

– Han har pådratt seg en strekkskade i leddbåndet på innsiden av kneet. Vi skal undersøke skaden videre når han kommer hjem, men han må nødvendigvis ikke operere. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade uten operasjon ligger rundt 6 uker, sier Strauss.

TV2-ekspert og tidligere alpinist Nina Haver-Løseth mener Braathens fall blant annet skyldes dårlige lys i målområdet.

– Her bør FIS ta grep og i alle fall farge med blåmaling til morgendagens renn, sa hun i TV 2s studio.

Lommedalens IL-utøver Aamodt Kilde kjørte for øvrig en fantastisk andreomgang, og tok ledelsen da han gikk i mål. Til slutt endte han som nummer fire.

Braathen ble nummer syv, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer åtte.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.