Skip to main content

Seiersrekken stoppet for Eckhoff

Tiril Eckhoffs seiersrekke stoppet på fire.
Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Seiersrekken i verdenscupen endte på fire. I Oberhof ble to bom to for mye for Tiril Eckhoff. 

I den tykke tåken i tyske Oberhof måtte Tiril Eckhoff tåle én bom på liggende og én bom på stående under torsdagens sprint. Det holdt ikke til å hevde seg i toppen, og etter fire strake verdenscupseire måtte Eckhoff se pallen glippe. Eckhoff ble til slutt nummer fem.  

- Vind, tåke og regn er den verst tenkelige situasjonen for en skiskyttere, sier Eckhoff til NRK. Eckhoff fikk svært varierende vindforhold på første skyting. 

Langt bedre gikk det for Marte Olsbu Røiseland, som vant rennet. 

Tiril Eckhoff kjemper stadig helt i toppen i verdenscupen sammenlagt, med fire seirer av åtte mulige. Før torsdagens renn lå hun som nummer to i sammendraget, like bak italienske Dorothea Wierer. Siden 1989 er det kun Tora Berger og Liv Grete Skjelbreid som har vunnet verdenscupen sammenlagt blant de norske utøverne på kvinnesiden.

Heller ikke lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold fikk fullklaff torsdag. Med tre bom ble det for lang vei opp til toppen. Landmark Tandrevold måtte ta til takke med en 34. plass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.