Skip to main content

Ruud-seier i verdenscupavslutningen

Birk Ruud fra Bærum vant sesongavslutningen i verdenscupen lørdag. Her fra OL i Beijing, tidligere i vinter.

Birk Ruud fra Bærum vant sesongavslutningen i verdenscupen lørdag. Her fra OL i Beijing, tidligere i vinter. 

Foto: Heiko Junge / NTB

Birk Ruud kjørte til ny slopestyletriumf i friski i Sveits lørdag. Den gjorde ham til en sammenlagtvinner i verdenscupen.

Bærum-utøveren fikk 94,50 poeng etter første gjennomkjøring i Silvaplana. Den summen greide ingen andre å true. Mac Forehand fra USA ble toer med 91,75 i beste poengscore.

Ruud har stilt opp i tre slopestylerenn i verdenscupen i vinter og vunnet alle.

– Dette er fantastisk. Det har vært en lang sesong med OL-gull og mange konkurranser. Når du jobber hardt, betaler det seg, sa Ruud i et intervju med arrangøren, ifølge NRK.

21-åringen ble forrige måned olympisk mester i Big Air. Lørdag fikk han hyllest og jubel fra lagkamerater og rivaler i målområdet. Seieren gjorde Ruud til sammenlagtvinner i den totale verdenscupen innen park and pipe.

I slopestylecupen ble han toer og endte ti poeng bak sveitsiske Andri Ragettli.

Sebastian Schjerve tok fjerdeplassen i lørdagens renn. Han noterte 87 poeng i sin andre runde. Tormod Frostad og Christian Nummedal la seg inn som nummer seks og sju, mens Eirik Sæterøy havnet på 13.-plass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.