Skip to main content

Røisland landet triks ingen har gjort før han – på pallen i sesongåpningen

Mons Røisland fra Høvik landet et triks ingen har gjort før han under sesongåpningen lørdag,

Mons Røisland fra Høvik landet et triks ingen har gjort før han under sesongåpningen lørdag, 

Foto: Knut Bjerke

Høvik-gutten Mons Røisland landet et triks ingen har klart før han under sesongåpningen i big air lørdag. Til slutt ble han nummer tre.

– Det var en helt vill følelse å lande. Hele kroppen bare prikker med adrenalin og glede. Det er ikke mange følelser som slår det der altså, sier Røisland i en pressemelding.

22-åringen fra Høvik leverte nemlig så det smalt i siste forsøk under lørdagens sesongåpning i østerrikske Kreischberg. Da landet Røisland en switch backside 1620 nosegrab – et triks som ingen har landet før han. Med hele 91 fikk han kveldens høyeste poengsum i ett run. 

– Det er et triks jeg har gjort to ganger før i mitt liv, og som ingen andre har gjort før eller etter. Jeg fikk landet en gang på trening og fikk skikkelig godfølelse på det. Jeg var selvfølgelig nervøs før det siste forsøket, men når jeg skulle gjøre det så var det bare å ta så mye fart som mulig og spinne til, sier Røisland.

De to beste forsøkene – av tre – teller i finalen. Til slutt endte Røisland på tredjeplass sammenlagt, bak canadiske Max Parrot og svenske Sven Thorgren.

– Mektig imponert

– Nå er jeg at jeg er på et nivå som er veldig spennende i konkurranser fremover, så jeg blir jo bare enda mer giret og motivert av dette her, sier Røisland.

Snøbrettstjernen sier han er glad for å komme i gang med konkurranser igjen – og sportssjef i Brettforbundet, Per Iver Grimsrud, sier det er rått å starte sesongen med en pallplass.

– Mons har jobbet beinhardt med triksene inn mot denne sesongen og får vist det i big air-finalen i dag. Jeg er mektig imponert og stolt av han, sier Grimsrud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.