Skip to main content

Østberg Amundsen til topps på Beitostølen

Harald Østberg Amundsen var best av samtlige på søndagens 15 kilometer fristil på Beitostølen.

Harald Østberg Amundsen var best av samtlige på søndagens 15 kilometer fristil på Beitostølen.

Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Asker Skiklubbs Harald Østberg Amundsen vant søndagens 15 kilometer fristil på Beitostølen.

– At jeg klarte å ha en god avslutning og være først i mål, det er utrolig deilig. Jeg har drømt om å stå på pallen her, så det er kult at jeg tar et steg opp fra i fjor, sa Østberg Amundsen direkte på NRK etter seieren.

I mål var Asker-løperen 2,4 sekunder foran Sjur Røthe. Emil Iversen tok tredjeplassen.

– Jeg er utrolig stolt over det jeg fikk til i dag. Det var et hardt løp hele veien og jeg hørte det var mange som gikk fort bak meg, kommenterte Østberg Amundsen.

Kjemper om plass

Med seieren kan han ha gått seg inn i diskusjonen om en plass i troppen som skal reise til verdenscupåpningen i Finland til helgen. 

Foreløpig er fem løpere tatt ut.

– Hovedmålet mitt var å komme meg til Lillehammer og Davos. Jeg føler jeg er i rute til det, sier Østberg Amundsen.

På lørdag ble han nummer syv på 15 kilometer klassisk, 37 sekunder bak vinneren Hans Christer Holund. De to har bodd sammen den siste uken, og Østberg Amundsen ga ros til romkameraten i intervjuet med NRK etter søndagens løp.

– Dette er mitt første år på landslaget. Jeg føler jeg har press på skuldrene og at jeg må levere, men Holund sier at jeg må slappe av og gjøre det jeg gjør på trening, så går det bra, sa Østberg Amundsen.

Thomas Qvist Bucher-Johannessen fra Fossum ble nummer ni på søndag, 42.2 sekunder bak Amundsen.

I kvinneklassen var Therese Johaug uslåelig i både 10 kilometer klassisk og fristil. I klassiskrennet ble Hedda Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb beste lokale utøver med en 14. plass, mens klubbvenninne Elena Rise Johnsen ble beste lokale deltaker i søndagens fristilrenn da hun skøytet inn til en 10. plass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.