Skip to main content

Nominert til «Årets navn» – kan vinne tre priser

Sturla Holm Lægreid jublet etter VM-gull i skiskyting på 20-kilometere. Nå kan han snart juble mer.

Sturla Holm Lægreid jublet etter VM-gull i skiskyting på 20-kilometere. Nå kan han snart juble mer. 

Foto: Manzoni/IBU

Hele tre idrettsutøvere fra Asker og Bærum kan bli «Årets navn» i norsk idrett. Skiskytteren Sturla Holm Lægreid er nominert i tre kategorier.

Asker og Bærum er tydeligvis et godt sted om man skal bli idrettsutøvere i toppklassen, skal man legge til grunn de som er nominerte til Idrettsgallaen. Idrettsgallaen er norsk idretts store festaften.

Skiskytteren Sturla Holm Lægreid fra Bærums Skiklub tok fire VM-gull i Pokljuka i fjor. For det er han belønnet med nominasjoner som «Årets navn». «Årets gjennombrudd» og «Årets mannlige idrettsutøver».

Casper Ruud herjet i internasjonal tennis i 2021, og er for det blitt belønnet med to nominasjoner. «Årets navn» og «Årets mannlige idrettsutøver».

Skiskytteren Tiril Eckhoff vant ikke bare fire VM-gull i det samme VM som Holm Lægreid. Hun vant også verdenscupen sammenlagt. Hun er nominert som «Årets navn» og «Årets kvinnelige idrettsutøver.»

Sjakkspilleren Magnus Carlsen fra Lommedalen er også nominert i «Årets navn». 

Gjennombrudd

Halvor Egner Granerud fra Asker har vært med i verdenscupsirkuset i hopp i flere år. Men det store gjennombruddet kom først i 2020/21-sesongen. Han vant til slutt elleve verdenscuprenn og også verdenscupen sammenlagt. For det er han nominert i klassen «Årets gjennombrudd». Der er også langrennsløperen Harald Østberg Amundsen fra Asker nominert. Det er også Lucas Braathen, alpinisten fra Bærums Skiklub. 

Håndballandslaget for kvinner vant VM rett før jul, og er nominert som «Årets lag». På det VM-laget spilte blant annet Henny Reistad, Silje Solberg og Sanna Solberg-Isaksen, alle tre fra Bærum, sentrale roller. Laget er også nominert som «Årets navn». 

I alt skal det deles ut 12 priser på Idrettsgallaen i Oslo Spektrum 8. januar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.