Skip to main content

NM-sølv til Østberg Amundsen

Harald Østberg Amundsen
Harald Østberg Amundsen
Foto: Geir Olsen / NTB

Asker-løperen var nest best på 30 kilometer med skibytte under NM på Lygna torsdag. 

Martin Løwstrøm Nyenget (30) var utilnærmelig.

Konkurrentene hang med til det var gått to runder av klassiskdelen. Da rykket Nyenget fra og så seg aldri tilbake. I 20 kilometer gikk 30-åringen i ensom majestet inn til NM-gull.

– Det var godt å krysse målstreken og ha holdt til mål, sa Nyenget til NTB.

Rennet utviklet seg til å bli et scenario han bare var delvis forberedt på.

– I den formen jeg har vært nå, om jeg drar til på klassisk og har gode ski, vet jeg at det kan sprekke opp litt. Jeg øynet et håp om det, men jeg hadde ikke helt trodd at jeg skulle komme inn alene, sa han.

– Fryktelig tøft

Han vant 10 sekunder foran Harald Østberg Amundsen og Håvard Moseby som tok sølv og bronse. Ole Jørgen Bruvoll og Sjur Røthe var med i kampen om medaljene, men måtte gi tapt i spurten.

Nyenget har vist storform helt siden han klinket til og vant femmila i Holmenkollen i starten av mars. I NM i Harstad gikk han til topps i 15 kilometer i klassisk stil. Sist lørdag vant han Reistadløpet.

–Jeg gjør det til et fryktelig tøft skirenn for meg selv, men når man er i sånn form, er det nesten så man vil det, sa Nyenget

Et stort felt var samlet de første fem kilometerne. Etter passering på ti kilometer var Nyenget sammen med Østberg Amundsen, Moseby og Daniel Stock med et enda større felt syv-åtte sekunder bak seg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.