Skip to main content

NM-sølv til Kathrine Harsem

Kathrine Harsem sikret NM-sølv mandag.

Kathrine Harsem sikret NM-sølv mandag.

Foto: KARL BRAANAAS

Bæringen Kathrine Harsem sikret sølv på 5 kilometeren under NM mandag. Også Hedda Østberg Amundsen, Thomas Helland Larsen og Erland Kvisle imponerte.

– Dette var hennes beste løp på lang, lang tid, sa kommentator Jann Post direkte på NRK etter rennet.

Harsem er fra Jar i Bærum og har tidligere gått for Fossum, men går nå for IL Varden Meråker. Mandag var hun nest best hele veien – bare bak Therese Johaug.

I mål var Harsem 16.6 sekunder bak storfavoritten fra Dalsbygda.

– Det er i seg selv noe å vise at jeg har det i meg, som jeg overbeviser meg selv om hver dag. Det er veldig godt å få det ut og. Jeg visste at jeg hadde en mulighet på medalje i dag, sa Harsem til NRK etter rennet.

– Jeg har ikke hatt veldig mange veldig gode løp de siste to årene. Potensialet mitt er inne der et sted, og det er veldig godt å bevise det.

Harsem strevde med at norgescuprennet på Lygna forrige helg startet sent på dagen, og prøvde å spise tett opp til rennstart. Det endte med oppkast på første runde, og at hun gikk næringstom. Dette rennet var derfor en solid opptur.

– Det er første gang jeg har gått næringstom i et skirenn, det var en grusom opplevelse. Denne uken har gått med til å sitte foran peisen med hunden min og spise, og trene veldig lite og veldig rolig. Det skal ikke skje igjen, sier hun.

Østberg Amundsen åpnet hardt

Asker-løper Hedda Østberg Amundsen tok sjansen på en knallstart, og lå høyt oppe ved første passering, etter 2 kilometer. Men 22-åringen viste tegn til at hun begynte å merke det ved andre passering, som kom etter 3,8 kilometer.

Mot mål spurtet Østberg Amundsen for en medaljeplassering, men det ble for tøft. Hun endte på syvendeplass, 42 sekunder bak Johaug.

– Hun hadde en kanonstart, men så har det blitt litt tyngre utover denne gangen her, sa Jann Post.

Sjetteplass for Fossum-løper

På herrenes tikilometer imponerte Thomas Helland Larsen fra Fossum. Han var tredje raskest frem til første mellomtid, ved to kilometer – bare drøyt syv sekunder bak da ledende Erik Valnes. 

Halvveis lå Helland Larsen som nummer fem, og i mål endte han altså som nummer syv.

– Det er et finfint løp av Thomas Helland Larsen, sa Jann Post på NRK.

Asker-løper Erland Kvisle holdt seg topp ti på hver plassering, og avsluttet sterkt. Han endte på syvendeplass – plassen bak Helland Larsen.

– Han avslutter bra, ropte Post da Kvisle gikk i mål. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.