Skip to main content

NM-bronse til Østberg Amundsen: – Han er den nye vinen

Harald Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb tok bronse på 15 kilometeren under NM tirsdag. Nå venter debut i verdenscupen på distansen.

Harald Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb tok bronse på 15 kilometeren under NM tirsdag. Nå venter debut i verdenscupen på distansen.

Foto: André Strømnes

Harald Østberg Amundsen gikk inn til bronse på 15 kilometeren i NM tirsdag. Det betyr uttak til hans første verdenscuprenn – og muligens VM.

– Det har stemt ganske bra i år. I dag var det en ekstremt tøff løype, så jeg fikk utfordret meg veldig på padlingen, men klarte likevel å gå fort. Det er jeg glad for, smiler Asker-løperen Harald Østberg Amundsen til NRK etter NM-bronsen i Trondheim tirsdag.

22-åringen har levert strålende resultater på 15 kilometer fristil gjennom hele sesongen, og kom til NM med en seier, en andreplass og en fjerdeplass på distansen – alle i konkurranser mot norgeseliten. Tirsdag ble det altså bronse.

– Jeg hadde høye forventninger til meg selv. Jeg visste at mange kom til å gå fort, og jeg hørte på sekunderingen at det var mange som gikk fort. Jeg prøvde virkelig å disponere løpet bra, og kjente at jeg hadde litt sprut igjen etter toppen, og at det var mulig å kjempe om medalje, sier Østberg Amundsen.

Første renn

Asker-løperen har tidligere uttalt til Budstikka at han visste han måtte gå fort i NM for å få muligheten til å gå sitt første distanserenn i verdenscupen.

Og etter bronsen tirsdag virker det spikret at 22-åringen skal få prøve seg i verdenscupen i svenske Falun i slutten av måneden.

– Harald Østberg Amundsen er den nye vinen, og jeg tror vi skal ha mye glede av ham i mange år. Jeg er veldig glad på hans vegne at han fortsatt leverer nå, og går vel langt i å si at han skal til Falun hvert fall, der skal han få prøvd seg, sa landslagssjef Eirik Myhr Nossum til NRK.

Han var også enig i at det ikke var veldig høye odds for at Amundsen skal gå VM.

– Nei da, men heldigvis skjer uttaket etter Falun, så vi får vente med det, sier Myhr Nossum.

Verdenscupmuligheten er gledelige nyheter for Østberg Amundsen, som var svært skuffet over at han ikke fikk muligheten i Davos etter seieren på Sjusjøen tidligere i år. Norge ble hjemme på grunn av koronaviruset.

– Det var potensielt mitt første verdenscuprenn i utlandet, og mitt første i 15 kilometer skøyting. Det hadde vært spennende å se hvor godt jeg kunne gått i Davos, og eventuelt fått med en topplassering i verdenscupen, men sånn er det, sa Østberg Amundsen til Budstikka før NM.

– Da er det ekstra kult med Falun-renn, sier han etter tirsdagens NM-bronse.

Kvisle åpnet hardt

Flere lokale utøvere gikk godt under rennet i Trondheim. Erland Kvisle fra Asker Skiklubb åpnet steinhardt og var nest raskest til passering ved to kilometer, men endte til slutt på niende plass. 

Thomas Helland Larsen fra Fossum ble nummer 14, mens lagkamerat Thomas Bucher-Johannessen ble nummer 18. Sindre Bjørnestad Skar fra Bærums Verk Hauger endte som nummer 20.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.