Skip to main content

McGrath knuste lagkameratene og vant

Atle Lie McGrath kunne strekke hendene i været og juble for seier i søndagens slalåmrenn i franske Meribel, hans andre verdenscuptriumf.

Atle Lie McGrath kunne strekke hendene i været og juble for seier i søndagens slalåmrenn i franske Meribel, hans andre verdenscuptriumf.

Foto: AP Photo/Alessandro Trovati

Atle Lie McGrath kjørte seg opp fra tredjeplass og vant verdenscupavslutningen i slalåm etter en imponerende finaleomgang.

– Jeg har faktisk ikke ord nå, det er den tøffeste omgangen jeg har kjørt i mitt liv. Jeg har aldri vært så nervøs, sa vinneren i et intervju med Viaplay etter søndagens renn i franske Meribel.

Det var tredobbelt norsk etter første omgang, og tredjeplasserte McGrath fra Bærums Skiklub taklet både nervene og de utfordrende forholdene best.

Hverken Henrik Kristoffersen eller ledende Lucas Braathen klarte å hamle opp med tiden hans, og dermed kunne McGrath juble for seier – 37 hundredeler foran Kristoffersen. Braathen endte på 11. plass.

– Det var mye på spill, riktignok ikke en kule å kjempe om, men gode plasseringer. Å vinne to på rad for første gang i karrieren er helt eksepsjonelt, sa McGrath, som også vant slalåmrennet i Flachau for en og en halv uke siden, hans første verdenscuptriumf.

Får igjen for hard trening

21-åringen var tydelig preget etter søndagens seier, og tankene gikk tilbake til den lange opptreningen som både han og kompisen Braathen var gjennom etter alvorlige skader foran årets sesong.

– Alle de timene Lucas og jeg har lagt ned de siste månedene, man får igjen for det i dag. Det eneste kjipe er at ikke Lucas er der oppe, for han er den sterkeste alpinisten jeg kjenner, sa McGrath til Viaplay, som la til at han knapt hadde krefter igjen da han kom i mål.

– Jeg var så sliten at jeg nesten ikke klarte å feire. Nå kan vi ta en feiring med god samvittighet, men først skal jeg hjem for å fjerne en visdomstann som har plaget meg, smilte McGrath i det direktesendte intervjuet.

Aamodt spår stor karriere

Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt kom både med skryt og råd til McGrath i målområdet etter triumfen.

– Du sier du vil kjøre fart, men hold deg til slalåm noen år til. Gi Henrik og Lucas kamp om kula, for du kan bli en serievinner, sa den tidligere toppalpinisten.

Også Kristoffersen, som selv sikret seieren i slalåmcupen takket være søndagens andreplass, roset McGrath.

– Det er bare å ta av seg hatten for den andre omgangen til Atle. Han viser at han er god på ski, og det er utrolig sterkt å kjøre så bra, sa Kristoffersen til Viaplay.

Braathen måtte altså ta til takke med en 11. plass søndag, men lørdag sikret han seg en flott andreplass i storslalåmavslutningen. I mål var han 49 hundredeler bak sesongens overlegne verdenscupvinner, sveitseren Marco Odermatt. Dette var Braathens femte pallplass i verdenscupen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.