Skip to main content

Marianne Stålen vil ta over kunstløptronen

Marianne Stålen fra Asker Kunstløpklubb konkurrerer i NM i Askerhallen i helgen.

Foto: EVA GROVEN

Asker Kunstløpklubb har vunnet samtlige NM-gull siden 2008. Nå er det Marianne Stålens tur. 

Norgesmesterskapet i kunstløp arrangeres i Askerhallen i helgen. 70 utøvere har kvalifisert seg til helgens konkurranse.

Asker Kunstløpklubb er forventet å gjøre det bra med sine 14 løpere, blant disse er Marianne Stålen (20) ett av de store gullhåpene.

Hun sikret seg sølv i seniorklassen i fjor, og håper på å kunne toppe pallen under årets norgesmesterskap.

– Jeg ønsker selvfølgelig å gå to gode løp, slik at jeg får vist frem det jeg kan. Samtidig er målet gull og jeg har gode muligheter til å klare det, forteller Stålen.

Sondre Oddvoll Bøe (fra venstre), Frida Turidsdotter Berge, Camilla Aaby, Linnea Sophie Kolstad Kilsand og Marianne Stålen fra Asker kunstløpklubb.

Foto: EVA GROVEN

Høyt nivå

Både administrativ leder Yvonne Olstad, regjerende norgesmester Sondre Oddvoll Bøe og Stålen skryter av det høye nivået i jentenes juniorklasse. Her er Frida Turidsdotter Berge, Linnea Sophie Kolstad Kilsand og Camilla Aaby blant utøverne som skiller seg ut. Turidsdotter Berge vant fjorårets mesterskap og satser på å forsvare tittelen i år.

– Det har gått veldig bra på trening til nå, spesielt den siste uka og jeg håper jeg får vist frem det jeg kan og har trent på. Ellers håper jeg at jeg kan nå målet om gull, sier Turidsdotter Berge.

Gode vinnersjanser

– Vi har utøvere som har gode vinnersjanser i de klassene vi stiller i. Selv om Gjersem-søstrene ikke lenger er aktive, er nivået i klubben svært høyt og vi er fortsatt innstilt på å være best, forteller Yvonne Olstad.

Sondre Oddvoll Bøe stiller for øvrig som eneste utøver i kategorien senior herrer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.