Skip to main content

Lysdahl og Gjelsten Haugen imponerte stort i Sölden

ÅTTE: Kristin Lysdahl fra Asker Skiklubb ble nummer åtte i Sölden lørdag - og kopierte med det resultatet fra i fjor. Her fra OL i februar.

Asker Skiklubbs Kristin Lysdahl og Lommedalens Kristine Gjelsten Haugen kom begge topp ti under verdenscupåpningen i Sölden lørdag.

Kristin Lysdahl ble nummer åtte - den samme plasseringen hun endte på under verdenscupåpningen i fjor , mens Gjelsten Haugen sikret karrierebeste med tiende plass.

Og de to kjørte virkelig bra i særdeles vanskelige forhold i Sölden.

LES OGSÅ: 10 Bærums-kjørere på alpin-landslagene

Gjelsten Haugen kjørte veldig bra i henget i første omgang, og lå på 13. plass. I den andre omgangen imponerte hun også.

– Hun er offensiv selv om det rister og slår. Hun går på ned og slår til med et herlig ungdommelig mot, sa NRKs kommentatorer om Gjelsten Haugen da lommedølingen passerte mållinjen. Der la hun seg baklagvenninnen Thea Louise Stjernesund, fra Lillestrøm - men likevel kjørte hun seg altså opp til 10. plass.

– Jeg har aldri vært med på et så morsomt renn tidligere. Jeg hadde egentlig ikke trodd at det skulle bli så bra heller, sa Gjelsten Haugen i et intervju etter rennet.

– Andreomgangen var kjemperøff. Skiene slo mye, men det var liksom bare å aldri gi seg, fortsatte hun.

– Hva tenker du underveis, når alt kjennes vondt?, spurte NRK-reporteren.

– Jeg trodde hvert fall ikke at det skulle gå så fort. Men det er ofte sånn at når man tror at man ligger på grensen, så går det fort, svarte Gjelsten Haugen.

 

KARRIEREBESTE: Kristine Gjelsten Haugen imponerte og ble nummer ti i Sölden søndag.

– Vi er på rett vei

Og Asker Skiklubbs Lysdahl ville ikke være noe dårligere. Hun lå på åttende plass etter første omgang, og holdt altså den plassen etter den andre omgangen - i motsetning til flere verdensstjerner, som falt flere plasseringer.

– Dette er bra! Herlig! Dette er helt rått av Kristin, som dundrer ned og tar en soleklar ledelse, sa NRK-kommentatorene da Lysdahl gikk i mål.

Lysdahl tok nemlig ledelsen med 57 hundredeler på Stjernesund - og syv hundredeler bak Stjernesund var altså Gjelsten Haugen. Det var trippelt norsk - og Asker og Bærum som nummer en og tre - da de syv beste gjensto.

Til slutt endte altså Lysdahl på åttende plass, og Gjelsten Haugen på tiende. Molde-jenta Ragnhild Mowinckel ble nummer fem, mens Stjernesund ble nummer ni.

– Det er artig å få dele dette med alle lagvenninnene. Det viser at det vi har gjort i vår, sommer og høst har vært helt riktig. Det er godt å få den roen, at vi er på vei mot riktig sted. Vi er godt utrustet og resultatene skal nok fortsette å komme, mente Lysdahl etter rennet, ifølge NTB.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.