Skip to main content

Lurås Oftebro (19) verdensmester

Jens Lurås Oftebro var suveren i junior-VM i Tyskland onsdag.

Foto: Privat

Jens Lurås Oftebro (19) sikret et overlegent VM-gull onsdag – og kan juble for å ha nådd sine to store mål for sesongen.

Onsdag var Lurås Oftebro best både i prøveomgangen og det tellende hopprennet, og trygg i langrennet.

Dermed vant Jardar-løperen et suverent gull i junior-VMs første kombinertøvelse, med hopp i normalbakke og 10 kilometer langrenn. I mål var han drøyt ett minutt og 14 sekunder foran østerrikske Johannes Lamparter.

– Det var veldig gøy å endelig bli juniorverdensmester, det setter jeg høyt. Nå er jeg veldig fornøyd, smiler Lurås Oftebro til arrangøren etter rennet.

Med onsdagens gull har han nemlig nådd sine to store mål for sesongen.

– Det var å gjøre det bra i junior-VM, og å hevde meg i verdenscupen. Kommer jeg på pallen i junior-VM, så får jeg fripass i verdenscupen sesongen etter. Det er veldig verdifullt, sa 19-åringen ved innledningen av denne sesongen.

Disse målene er nå nådd til gagns – Lurås Oftebro ligger på fjerdeplass i verdenscupen, etter blant annet tre tredjeplasser og to andreplasser i individuelle konkurranser så langt. Den siste av disse kom i Trondheim for halvannen uke siden.

Supertalentet er sikker på at sesongens erfaringer hjalp han under onsdagens renn.

– Ja, selvfølgelig. Jeg har hatt mange hopp med mye nerver i verdenscupen, og har taklet det bra, så jeg kunne hoppe godt i dag også. Jeg synes jeg også gikk bra på ski, så nå er jeg glad, stolt, og veldig godt fornøyd.

Den individuelle konkurransen er den eneste Lurås Oftebro deltar i under mesterskapet. I morgen setter 19-åringen seg nemlig på flyet i retning Oslo og Holmenkollen – for å delta i det tradisjonelle verdenscuprennet i hovedstaden lørdag.

Flagget

Etter å ha hoppet 104,5 meter i sitt tellende hopp, hadde Jens Lurås Oftebro et forsprang på hele 52 sekunder til nærmeste utfordrer, Daimatsu Takehana fra Japan, før langrennet.

I langrennet dro han så sakte, men sikkert fra. I mål var avstanden altså økt med 22 sekunder – og da tok nordmannen seg i tillegg tid til å plukke opp et flagg på oppløpssiden.

– Det var tøft, og en hard løype. Men jeg prøvde å gå på ski i et godt tempo, og jeg synes jeg gjorde det bra, sier Lurås Oftebro.

Marius Solvik fra Haslum ble nummer 39, 5.40 bak Lurås Oftebro. Lagvenninne Mille Moen Flatla ble nummer 18 i kvinnenes konkurranse tidligere onsdag. Hun endte 3.32 bak vinneren, Jenny Nowak fra Tyskland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.