Skip to main content

Lucas Braathen med sensasjonell seier i sesongåpningen

Lucas Braathen vant en sensasjonell seier i Sölden søndag.

Lucas Braathen vant en sensasjonell seier i Sölden søndag.

Foto: AP

Lucas Braathen fra Bærums Skiklub knuste alle under sesongåpningen i østerrikske Sölden.

– Å vinne sin første seier i det første rennet i sesongen er utrolig. Jeg vet jeg er sterk mentalt, og at teknikken min har forbedret seg veldig. Jeg visste at jeg kunne komme på pallen, sa Braathen i et intervju vist på TV2 etter rennet.

Etter en strålende andreomgang – på tross av en feil i henget – kjørte Braathen seg nemlig opp fra femteplass til sin første verdenscupseier søndag.

I mål var han fem hundredeler foran Marco Odermatt fra Sveits.

Da intervjueren ville vite hva Braathen gjorde i andre omgang, svarte 20-åringen at han bare «gikk for det».

– Det er lett å være fornøyd med femteplasser, men jeg er ikke her for dem. Jeg er her for å vinne og å komme på pallen, sa Braathen.

– Helt rå i hodet

Braathen lå altså som nummer fem etter første omgang – 24 hundredeler bak ledende Gino Caviezel. 

– Det er deilig å være tilbake og kjøre renn igjen og komme i mål, og kjenne rusen i hjertet, sa han til TV2 da.

Og da en etter en la seg bak Braathen i andre omgang, kunne unggutten til slutt sette seg på knærne i målområdet, jublende.

Juble gjorde de også i 20-åringens klubb, Bærums Skiklub.

– Dette var fantastisk moro, sier Martin Budal, daglig leder i BSK Alpint. Han har vært treneren til Atle Lie McGrath, som misset finaleomgangen søndag, og kjenner også Braathen.

– Lucas er helt rå i hodet og har en ekstrem egenskap til å legge bort alle nerver, og fokusere på å kjøre fortest mulig på ski. Han minner meg litt om en ung Henrik Kristoffersen, som jeg sto på ski med selv, og litt, teknisk, om Marcel Hirscher (tidligere verdens beste alpinist, red.anm.), sier Budal.

Han legger til at Braathen de siste årene har vært ekstremt dedikert. 

– Han knakk vel noen koder da han var 17–18 år, og forsto at han klarer nivået. Jeg har troen på at Lucas og Atle kommer til å bli en uslåelig duo i fremtiden.

I går ble Braathens lagkamerat, Mina Fürst Holtmann, nummer fem.

– Hvorfor lykkes dere så godt?

– Det er nesten skummelt å svare på. Men vi har satset på å bygge opp løpere sakte, men sikkert. Vi har ikke vært så hissige på å ha de aller beste tiåringene i landet. Det er viktig at ungene våre har lek og moro. Det gjør at de fortsetter med ski også på gymnaset, sier sportslig ansvarlig i styret i Bærums Skiklub Alpint, Alexander Huun.

Kjørte ut

Leif Kristian Nestvold-Haugens fra Lommedalen ble nummer åtte søndag. Regjerende verdenscupvinner Alexander Aamodt Kilde, var imidlertid uheldig, og kjørte ut i første omgang.

– Jeg kom veldig godt i gang, men så sklir jeg litt på skoen, før jeg får et slag og bindingene går av. Da må jeg gjøre en redningsaksjon. Det var ordentlig surt, fordi jeg var der i dag, og var klar til å kjøre fort. Men sånn er det, sier Aamodt Kilde til TV2.

Bærums Skiklubs Atle Lie McGrath ligger kom ikke til finaleomgangen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.