Skip to main content

Lucas Braathen klatret fra 29. plass til sensasjonell seier

Lucas Braathen på vei ned til sensasjonell seier i slalåmen i Wengen.

Lucas Braathen på vei ned til sensasjonell seier i slalåmen i Wengen.

Foto: AP Photo/Luciano Bisi

Lucas Braathen sikret en sensasjonell verdenscupseier under slalåmen i Wengen søndag.

Braathen lå på 29. plass etter første omgang, 2,04 sekunder bak Henrik Kristoffersen, men vant til slutt slalåmrennet i Wengen. Ifølge alpinkommentator Thomas Lerdahl i NRK har ingen noen gang kjørt seg opp fra 29. plass til seier i andre omgang.

– Jeg har ikke ord, dette er uvirkelig. Det er de rette menneskene som har vært rundt meg. Det er det sterkeste laget i verden. Det er alt fra rehabiliteringsteamet til lagkameratene til trenere og til familie og venner, som jeg savner veldig mye. Denne var for dere, sa Braathen til NRK rett etter rennet.

– Det er verdens deiligste følelse, det sier seg selv. Jeg bare red bølgen så lenge jeg kunne. At det skulle holde til topp 10 hadde vært «crazy». At det skulle holde til topp fem ville vært sykt. Så holdt det hele veien, fortsatte han.

– Beste betaling

Seieren er Braathens andre i karrieren. 21-åringen mistet deler av forrige sesong da han skadet kneet stygt, og han gjør med det comeback denne sesongen.

– Det å komme tilbake fra fjoråret, som var så håpløst og så jævlig. Det kunne ikke betalt seg bedre enn med en dag som i dag, sa Braathen.

Braathen sa tidligere at han var på vei hjem etter den første omgangen. Der endte han altså på 29. plass, etter å ha gjort en stor feil like før mål. I finaleomgangen hadde han overlegent beste tid. Bærums Skiklub-alpinisten var 97 hundredeler raskere enn østerrikeren Fabio Gstrein i andre omgang.

Hylles

– Det er helt fantastisk. Det er det kuleste slalåmrennet jeg har sett. Vi så veldig tidlig at det luktet svidd av andreomgangen til Lucas. Man kunne se det med det blotte øye. Han traff godt, han var taktisk, han var smart og det gikk fort. Men at det skulle holde helt inn til seier, det hadde ikke vi trodd, sa NRK-ekspert Nina Haver-Løseth i studio etter rennet.

Martin Budal, daglig leder i BSK Alpint – som for øvrig har trent Atle Lie McGrath – kaller Braathens prestasjon helt ekstrem.

– Han har noe som egentlig veldig få har i alpint. Han har et hode og en ekstrem vilje. Det er noe han viser igjen og igjen. Han kommer tilbake fra skade, og ligger dårlig an etter første omgang, men han klarer å mobilisere og kjøre en så bra andre omgang, sier Budal til Budstikka.

– Du må ha hodet på plass hele veien, og det Lucas har fått til med å komme tilbake fra en såpass alvorlig skade der han sakte, men sikkert bygger seg oppover og til slutt får full klaff, det er rått.

Lie McGrath har slitt med en skade den siste tiden, og tok seg ikke til finaleomgangen søndag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.