Skip to main content

Landmark Tandrevold tok karrierens første seier

Ingrid Landmark Tandrevold tok en gull, en sølv og en bronsemedalje i VM. Søndag tok hun sin første seier i verdenscupen.

Ingrid Landmark Tandrevold tok en gull, en sølv og en bronsemedalje i VM. Søndag tok hun sin første seier i verdenscupen. 

Foto: Manzoni/IBU

Fossum-jenta trosset vanskelige forhold i Östersund og tok sin første verdenscupseier i karrieren. 

Ni ganger har Ingrid Landmark Tandrevold vært på seierspallen i verdenscupen i skiskyting. Søndag kunne hun endelig klatre opp på toppen. Under svært vanskelige vindforhold i Sverige ble det fem bomskudd på 24-åringen, men spesielt en knallsterk sisterunde gjorde at hun vant rennet.

Har slått tilbake

Det har vært en sesong med store kontraster for Landmark Tandrevold, som fikk hjerteflimmer under et renn i Oberhof, men kom tilbake og tok medaljer under VM i Pokljuka. 

Søndag var hun altså best av alle. 

Verdenscupvinner Tiril Kampenhaug Eckhoff fikk for mange bom og kunne ikke blande seg inn i kampen om en plass på seierspallen. 30-åringen ble til slutt nummer syv, med åtte bomskudd. 

– Det føles helt fantastisk, helt rått, jublet Landmark Tandrevold til NRK etter seieren. 

Hun innrømmet selvtilliten når det gjelder å skyte i vind var tynnslitt etter lørdagens renn. 

– Det gjelder å skru av hodet av og til. Det er dét som fungerer best. Det er slitsomt å forholde seg til meg selv, jeg skulle gjerne vært mer stabil, smilte Fossum-jenta. 

Ikke bare vant hun fellesstarten i Östersund. Seieren gjorde at hun vant fellesstart-cupen også. 

– Jeg visste ikke at det var mulig en gang. Dette er min beste sesong noensinne, uttalte Landmark Tandrevold til NRK. 

Hun forteller at hun var langt nede i slutten av januar. 

– Da følte jeg alt gikk meg imot og hadde mye stang ut. Nå står jeg i mars og har gjort min beste sesong, konstaterer hun smilende. 

Drøm i oppfyllelse

Klubbvenninne Tiril Kampenhaug Eckhoff jublet sammen med Landmark Tandrevold.

– Ingrid vinner sitt første verdenscuprenn, det varmer et «søsterhjerte», sa verdenscupvinneren til NRK, før hun selv kunne motta beviset på at hun har vært verdens beste denne sesongen. 

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Eckhoff. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.