Skip to main content

Lægreid spurtslått på oppløpet i Holmenkollen

Sturla Holm Lægreid var i storslag under verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Sturla Holm Lægreid var i storslag under verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB

Sturla Holm Lægreid tapte spurtduellen mot Sivert Bakken og ble med det nummer to i verdenscupavslutningen.

De to nordmennene gikk ut sammen på sisterunden under fellesstarten, men Lægreid klarte ikke å riste av seg Bakken. På oppløpet var lillehamringen Bakken raskest, og han tok med det sin første verdenscupseier, en liten skotupp foran Lægreid.

– Jeg visste at jeg måtte gjøre det i bakkene ved Gratishaugen. Han slår meg i spurten, og det vet både han og jeg, men det blir ikke bedre enn det her, sa Lægreid til NRK etter målgang.

Ved siden av andreplassen kunne han nemlig juble for både seier i ungdomscupen for løpere under 25 år og andreplass i verdenscupen sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Det er drømmestemning i Kollen. Det kommer så mange og heier på oss. Familien min er på tribunen og ser meg live for første gang, og det er så stas, sa Lægreid til NRK.

Ledet midtveis

Skiskytteren fra Bærums Skiklub har vist god form under sesongavslutningen i Holmenkollen, og han tok kommandoen fra start også i det siste rennet. 

Lægreid ledet midtveis i løpet, men han pådro seg en strafferunde på første stående skyting. Dermed falt han på listene, men takket være enorm langrennsform hentet han inn den ene konkurrenten etter den andre.

25-åringen fra Gjettum kom inn til siste skyting sammen med Sebastian Samuelsson. Lægreid traff på fire av fem skudd, mens svensken sprakk helt og bommet tre ganger. Sivert Bakken skjøt fullt hus og gikk ut 2,6 sekunder foran Lægreid.

Emilien Jacquelin ble nummer tre etter å ha rykket fra tyske Erik Lesser, som dermed ble nummer fire i karrierens siste renn.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.