Skip to main content

Lægreid skjøt seg ut av medaljekampen

Sturla Holm Lægreid gikk seg opp til 6. plass under søndagens jaktstart.

Sturla Holm Lægreid gikk seg opp til 6. plass under søndagens jaktstart.

Foto: Privat

Sturla Holm Lægreid nærmet seg en ny VM-medalje, men etter en bom på tredje skyting ble det sjetteplass på skiskytteren fra Bærums Skiklub.

Sturla Holm Lægreid gikk ut som nummer syv på søndagens VM-jaktstart i Pokljuka, men med ett bomskudd klarte han ikke klatre mer enn en plass.

– Det er VM vi snakker om, så jeg skal slett ikke være misfornøyd med disse plasseringene, sa Lægreid i et direktesendt intervju med NRK like etter målgang.

Åpnet sterkt

Lægreid imponerte fra start, og etter feltets raskeste serie på første skyting, gikk han ut som andremann bak franske Emilien Jacquelin. 

Lægreid traff på fem av fem skudd også på andre skyting, men tapte til franskmannen.

– På første skyting klarte jeg å senke skuldrene, men på andre skyting var det litt mye vind, og da var det tullete å skyte like fort, forklarte Lægreid til NRK.

Kostbar bom

På tredje skyting ble det én bom på Lægreid, og da økte avstanden opp til den feilfrie franskmannen ytterligere.

Han traff riktignok med samtlige skudd på siste skyting, men det ble for langt opp til medaljene.

I mål var bærumsgutten like under ett minutt bak verdensmesteren, nevnte Jacquelin.

– Jeg fikk den gode, gamle hammeren på siste runde. Jeg har ikke kapasiteten som de andre gutta i beina, sa Lægreid til NRK.

Johannes Thingnes Bø, som ble verdensmester sammen med blant annet Lægreid og Tiril Eckhoff på mixed-stafetten tidligere i uka, tok bronse og ble beste nordmann.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.