Skip to main content

Kvartfinale-exit for Østberg Amundsen

Harald Østberg Amundsen kom seg til kvartfinalen under åpningen av vinterens Tour de Ski.

Harald Østberg Amundsen kom seg til kvartfinalen under åpningen av vinterens Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Harald Østberg Amundsen var tre tideler unna en plass i semifinalen på sprinten som åpnet vinterens Tour de Ski.

Harald Østberg Amundsen ble muligens for forsiktig på vei inn mot målområdet i den andre kvartfinalen under tirsdagens åpningssprint i Tour de Ski.

Asker-løperen klarte ikke å hente Richard Jouve og Federico Pellegrino på oppløpet i sveitsiske Lenzerheide, og sluttiden var ikke god nok til å gå videre til semifinalen som lucky loser.

– Hadde han tatt et par ekstra stavtak før han huket seg ned, hadde han kanskje fått en enda bedre posisjon inn på oppløpet, sa Tv2s ekspertkommentator Petter Skinstad.

– Uansett en godkjent sprint fra mannen som tok bronse på 15-kilometeren i forrige VM, mente Tv2-kommentator Marius Skjelbæk.

Kastet opp før start

Østberg Amundsen åpnet tirsdagen med å bli nummer 22 i prologen. I et direktesendt intervju med Tv2 la han ikke skjul på at han hadde vært nervøs før start.

– Jeg var spent og kastet opp på oppvarming, sa 23-åringen.

– Men det er sånn det pleier å være, så det takler jeg, la han til.

Johannes Høsflot Klæbo var best allerede fra start i tirsdagens konkurranse. Trønderen vant prologen med klart beste tid, og han hadde full kontroll resten av dagen. I finalen sikret han seieren foran franskmennene Richard Jouve og Lucas Chanavat.

Onsdag skal Østberg Amundsen og resten av løperne gå 15 kilometer klassisk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.